Hem yaşlılık maaşı var, hem yeşil kartı hem de bankada avro hesabı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde hem yaşlılık maaşı hem de yeşilkartı bulunan kadının, bankada avro hesabı çıktı. Komşu köye hayır olarak çeşme yaptırdığı belirlenen kadının yeşilkartı iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Boğazlıyan'ın Sırçalı köyünde ikamet eden 67 yaşındaki Şerife K, 12 Ocak 2005 tarihinde Kaymakamlığa başvuruda bulunarak, ''fakir ve kimsesiz'' olduğunu belirtip, yardım talebinde bulundu.

Yapılan incelemede Şerife K'nın yeşilkart almasında engel olmadığının belirlenmesi üzerine, İlçe İdare Kurulu, kadına yaşlılık maaşı bağladı. Şerife K'ya ayrıca yeşilkart da verilerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da yardım yapıldı.

Ancak bir süre önce Şerife K. hakkında Boğazlıyan Kaymakamlığına verilen şikayet dilekçesinde, ''haksız yere yeşilkart ve yardım'' aldığı ileri sürüldü.

Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, şikayet üzerine yaptıkları inceleme sonucunda Şerife K'nın banka hesabında 25 bin 388 avro ve 13 bin 256 YTL bulunduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Kaymakam Kakillioğlu, ''İnceleme sonucunda kadının yeşilkartı, yaşlılık maaşı ve Vakıftaki yardım dosyasını iptal ettik'' dedi.

Kaymakam Kakillioğlu, bu şekilde haksız yardım alanların duyarlı vatandaşlar tarafından ihbar edilmesini de istedi.

Şerife K. ise haksız kazanç edinmek gibi bir amacının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bir süre önce içme suyu çeken komşu köyümüz Aşağı Sarıkaya'ya çeşme yaptırıp, hayır dualarını aldım. Hayatta hiç kimsem yok, astım hastasıyım. Sürekli ilaç kullanıyorum. Kaymakamlık kartımı iptal etti, ben şimdi ne yapacağım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber