Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan ile Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümünün aynı merkeze bağlı olduğunu belirterek, "Eğer Azerbayacan-Ermenistan sorunu çözülürse Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da çözülmüş olur ama bu çözülmediği sürece aynı şekilde öbür tarafta Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da bu haliyle aynı şekilde devam edecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2014 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'daki resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le baş başa görüşmesinden sonra heyetler arası görüşmeye geçti.

Erdoğan, heyetlerarası görüşme başlamadan yaptığı açıklamada, 10 Ağustos seçimlerinden sonra Azerbaycan'a ilk resmi ziyareti düzenlediğini hatırlatarak, bu ziyaretlerin karşılıklı bir gelenek haline geldiğini söyledi.

Ziyaretlerin, iki ülke arasındaki muhabbeti ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Bugün ikili görüşmemizde de özellikle Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini enine boyuna değerlendirme fırsatımız oldu. Burada tüm alanları ele aldık, değerlendirdik. Heyetler arasında, arkadaşlarımızda bunları geliştirmeye hazırız. Tabii Türkiye-Azerbaycan ilişkileri bundan sonra çok daha farklı gelişmelidir" diye konuştu.

Bölgedeki sıkıntıların müşterek dayanışma halinde çözebilecekleri sorunlar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye-Ermenistan sorunu noktasında aynı şekilde Azerbaycan-Ermenistan sorunu noktasında bütün bu sorunların çözümü aynı merkeze bağlı. Eğer Azerbayacan Ermenistan sorunu çözülürse Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da çözülmüş olur ama bu çözülmediği sürece aynı şekilde öbür tarafta Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da bu haliyle aynı şekilde devam edecektir. Bunu daha önce hep ifade ettti. Bu böyle bilinmelidir yine söylüyorum. Bu konulardaki dayanışmamızı bundan sonraki süreçte de aynı kararlıkla devam ettireceğiz. Bunun da özellkile bilinmesini istiyorum."

-"İlişkilerimizin çeşitli boyutlarını müzakere ettik"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik ederek, kazanılan zaferin, bugüne kadar yapılan hizmetlerin Türk halkı tarafından değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın yemin töreninden birkaç gün sonra Azerbaycan'a resmi ziyaret gerçekleştirmesinden memnun olduğunu dile getiren Aliyev, şunları kaydetti:

"Bu, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin dostluk, kardeşlik ilişkisi olduğunu ve ilişkilerin en üst bulunduğunu gösteriyor. İkili görüşmemizde, ilişkilerimizin çeşitli boyutlarını müzakere ettik. Bölgesel ve uluslararası konular üzerinde fikir alışverişi yaptık. Birliğimiz her geçen gün daha güçleniyor. Tüm konularda aynı fikirdeyiz. Bir amacımız var, o da Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini başarıyla daha da geliştirmek. Ziyaretinizin bu yönde atılmış önemli bir adım olduğuna eminim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber