Sicil affı 'paralel kumpası' bitirecek

Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve 'sicil affı'nı da içeren tasarı, yargı mensupları üzerindeki paralel vesayeti de kaldıracak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Eylül 2014 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sicil affı 'paralel kumpası' bitirecek

OSMAN ÖZGAN

Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve 'sicil affı'nı da içeren tasarı, yargı mensupları üzerindeki paralel vesayeti de kaldıracak. Adliyelerdeki özel kalemleri kullanan paralel yapı, kendinden olmayan hakim ve savcıların baktığı dosyalarda katiplere bilerek maddi hatalar yaptırıp, sonra da şikayet mekanizmasını kullandı. Paralel müfettişler de sözkonusu yargı mensuplarının sicilini bozdu. Böylece ikinci ve üçüncü bölgelere tayin ettirilen yargı mensuplarının yerine de paralel yapıya yakın hakim ve savcılar getirildi. Yargıda Birlik Platformu üyeleri, çeşitli illere yaptıkları ziyaretlerde paralel yapıya dair itiraflarla da karşılaştı.

KATİP KARIŞTIRDI SAVCI SUÇLANDI

Bunların bir kısmı basına da yansıdı. Erzurum'da yapılan toplantıda konuşan Tortum Savcısı Vildan Yeşim Çelebi, şunları söyledi: 'Şu anda 4 tane soruşturmam var, abuk subuk nedenlerle. Katip karıştırmış, iki kardeşin ifadesini alırken iki kardeşe 2 kez ifade tutanağı açmış. Dosyanın duruşma duruşma zaptı kaybolmuş. Tutanak tutuldu. HSYK üyesi Ahmet Kaya'ya gittim. Bana 'Biz Vildan ismini görünce veriyoruz' dedi.' Adalet Bakanlığı'nın getireceği düzenleme ile yargı mensuplarının cezaları sicillerden temizlenecek. Yer değiştirme cezası alan yargı mensuplarına ise yeniden inceleme yolu açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber