'Temizlikçi' sözü hakaret sayıldı

Adliyede savcı ile tartışan avukatın 'temizlikçi olmadığını nerden bileyim' sözleri üzerine hakaret davası açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2014 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Temizlikçi' sözü hakaret sayıldı

ASENA ÖZCAN

Müvekkiline ait dosyanın fotokopisini almak için gereken havaleyi gerçekleştirmek üzere savcının yanına giden avukat İlker Atamer, pul ve harç olmadığı için kendisine havale vermeyen Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'le tartıştı. Atmer'in savcıya 'Sizin temizlikçi olmadığınızı nereden bileyim' demesi üzerine savcı hakaret davası açtı. Atamer, 25 Ağustos 2011'de müvekkiline ait sorgu fotokopisini almak için Çağlayan Adliyesi'ndeki 13. Sulh Ceza Mahkemesi kalemine gitti. Dosyanın savcılığa gönderildiğini öğrenmesi üzerine Müracaat Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'ten kalemden dosyayı alabilmek için havale talep etti.

Atamer'in dilekçesini inceleyen savcı Yiğit, baro pulu ve harçlandırma yapılmamış olması nedeniyle dilekçeyi işleme koymadı. Bunun üzerine avukat Atamer ile savcı Yiğit arasında sözlü bir münakaşa yaşandı. Savcı Yiğit, kendisine yalan beyanda bulunduğunu belittiği Atamer'e, 'Niye yalan söylüyorsunuz?' diye sordu ve ardından da avukat kimliğini göstermesini istedi. Atamer, kendisine makam odasını gösteren savcıya, 'Makam odasından çıkmış olmanız savcı olduğunuzu ispatlamaz, Sizin temizlikçi olmadığınızı nereden bileyim' yanıtını verdi.

'Onur kırıcı nitelikte'

Tutanak altına alınan bu tartışma yaklaşık 1.5 yıl sonra avukat Atamer'e hakaret davası olarak geri döndü. Kamu görevlisine yönelik hakaretten 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Atamer, savunmasında temizlikçi ifadesinin hakaret olmadığını söyledi. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında mütalaasını veren duruşma savcısı ise, söz konusu ifadenin "aşağılama ve onur kırıcı nitelikte" bulunduğunu belirterek avukatın cezalandırılmasını istedi. Mütalaayı kabul etmeyen Atamer, esas hakkında savunmasını hazırlamak için mahkemeden süre isteyince duruşma 10 Eyül 2014 tarihine ertelendi.

'İşçilik aşağılık bir şey değil'

Avukat İlker Atamer, "Temizlik işçisi olmak aşağılık bir iş değil ve asla bir hakaret olamaz. Asıl temizlik personeli sözcüğünü hakaret saymak o kişilere hakaret etmek demektir. Savunmamda da belirttiğim üzere, Tuvaletçiler ve Temizlikçiler Derneği adında bir dernek var ve bu dernek İçişleri Bakanlığı onayıyla kurulmuş. 'Temizlikçilik' hakaret olsa böyle bir dernek kurulamazdı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber