Kılıçdaroğlu, % 60 ile 3. kez başkan seçildi

CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu seçildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2014 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu, % 60 ile 3. kez başkan seçildi

CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla 3. kez Genel Başkan seçildi. Muharrem İnce beklenenden daha fazla, 415 oy aldı.

415 oy alan Muharrem İnce, genel başkanlığa 177 delege tarafından aday gösterilmişti. 740 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu ise 944 delegenin imzası ile aday gösterilmişti.

Bu sonuç Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği gibi bir tasfiye yapamayacağı anlamına da geliyor.

Seçimde, geçersiz oy sayısı 26, geçerli oy 1155 oldu.

CHP'nin toplam delege sayısı 1.218. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy ise 740. Bu durumda Kılıçdaroğlu, CHP delegelerinin yüzde 60 oyunu alarak başkan oldu


Tüzük değişiklikleri kabul edildi

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda parti tüzüğünde değişiklik yapıldı.

Kurultayda, tüzük komisyonunun hazırladığı rapor üzerinde konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından komisyonun tüzükteki değişiklik önerileri oylamaya sunuldu.

Kabul edilen değişikliklere göre, internet üzerinden partiye üye olmanın önü açıldı. İlçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemleri, il başkanları tarafından da gerçekleştirilebilecek.

Milletvekili adaylıkları belirlenirken, kadınların ve gençlerin TBMM'de temsiline özen gösterilecek. Milletvekili adayı belirlenmesinde merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde, eğilim yoklaması yöntemleri kullanılabilecek.

Parti üyesi, bir başka partiden adaylık başvurusunda bulunması halinde disiplin işlemine gerek kalmaksızın üyelikten çıkarılacak.

Bir sandık çevresinde partiye hiç oy çıkmaması halinde ilçe yönetim kurulu, o sandık çevresinde kayıtlı tüm üyeleri silebilecek.

İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulacak. Ancak üyeliklerde düşme tarihinde herhangi bir seçim ya da referandum tarihine 6 ay ve daha az bir zaman kaldığı takdirde MYK, olağanüstü kongreye gerek olmaksızın, doğrudan ya da il yönetim kurulunu görevlendirerek gecikmeden yeni bir yönetim kurulu oluşturacak. Bu durumda cinsiyet ve gençlik kotası uygulanacak.

Kurultay çalışmalarına yarın saat 09.00'da devam edilecek.


CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 delegenin imza ile aday gösterildi.

Kurultayda Genel Başkan seçimine geçildi. Divan Başkanı Engin Altay, adaylık başvurusu için kendilerine iki dosya ulaştığını belirterek, yeni başvurular için 7 dakika süre verdi.

Altay, adaylık başvuru dosyalarındaki delege imza sayısının yeterli olup olmadığını ve mükerrer imza bulunup bulunmadığını inceleyeceklerini belirtti.

Yapılan incelemenin ardından Altay, CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 944, Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin 177 imzayla Genel Başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.

Kurultayda adayların konuşma bölümüne geçildi. İlk sözü Muharrem İnce aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber