İmam Hatipli'ye çifte diploma

Haber Giriş : 26 Haziran 2006 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'nin Ortaöğretim planını açıklıyoruz: İmam Hatip mezunlarına çifte diploma olanağı veren açık lise formülü yeniden gündemde.

YÖK'LE BAKANLIK KAPIŞMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatip mezunlarına çifte diploma olanağı veren açık lise formülünü yeniden uygulamaya hazırlanıyor. Buna göre, lise türleri azaltılacak, okullar arasında yatay geçiş imkanları arttırılacak, genel lise ile meslek lisesi mezunlarına açık öğretim sisteminde farklı alanlardan mezuniyet olanağı verilecek ve genel liselere girişe yeni ölçütler getirilecek. YÖK'le Milli Eğitim Bakanlığı'nı karşı karşıya getiren, yargı kararlarıyla geri çekilen açık lise formülü Kasım ayında yapılacak Milli Eğitim Şurası'nın en önemli gündem maddesi olacak.

LİSE TÜRLERİ AZALACAK

Eğitimle ilgili önemli kararların alındığı Şura'nın ön komisyon çalışmalarında "Ortaöğretimin Yeniden Yapılandırılması" kapsamında 76 farklı türü bulunan liselerin parçalı yapısının değiştirilmesi için ortak görüş oluşturuldu. Buna göre, liseler; 'genel akademik liseler' ve 'mesleki teknik eğitim liseleri' olmak üzere iki ana gruba ayrılacak. Benzer lise programları da birleştirilecek. Komisyon üyeleri ortaöğretim kurumlarının kendi içerisinde nasıl yapılandırılacağıyla ilgili görüşmeleri sürdürüyor.

FARKLI GÖRÜŞLER MEVCUT

Birinci görüşe göre genel akademik liseler ve mesleki ve teknik eğitim liseleri içinde öğrenci alan okullarda değişiklik yapılmayacak. İkinci öneride ise genel akademik liselerin; fen bilimleri, sosyal bilimler ve yabancı dil programı olarak üçe ayrılması, meslek liselerinin ise mesleki ve teknik eğitim programları olarak ikiye ayrılması öngörülüyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber