TBMM'de bu hafta...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa uyarınca 1 Temmuzda tatile girmesi gereken Meclisi, bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Ancak gündemindeki önemli düzenlemeleri yasalaştıramaması halinde, Meclis çalışmaya devam edecek.

Anayasa uyarınca 1 Temmuzda tatile girmesi gereken Meclisi, bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Ancak gündemindeki önemli düzenlemeleri yasalaştıramaması halinde, Meclis çalışmaya devam edecek.

TBMM Genel Kurulu, 27 Haziran Salı günü, Kongo'da yapılacak ilk demokratik seçimlerde güvenliği sağlamak üzere görev alacak uluslararası güce asker gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresini görüşecek. Tezkerenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi durumunda, Türkiye, Kongo seçimlerinde görev alacak uluslararası askeri güce, bir C-130 tipi askeri nakliye uçağıyla katılacak.

Geçen hafta görüşülmeye başlanan ve 11 maddesi kabul edilen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) Eklenmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına devam edilecek.

Finansal araçların vergilemesiyle ilgili mali sistemde yapılması planlanan değişiklikleri içeren yasa teklifi, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik öngören yasa tasarısı, hakim ve savcıların maaşlarını yeniden düzenleyen yasa tasarısı ile sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını sınırlayan yasa tasarısının da bu hafta görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul, bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembenin yanı sıra Cuma günü de çalışacak. Salı günü hariç saat 11.00'de çalışmaya başlayacak olan Genel Kurul, günlük programını tamamlamak için gece geç saatlere kadar mesai yapacak.

-KOMİSYONLAR-

TBMM'deki ihtisas komisyonları da çalışmalarını sürdürecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 27 Haziran Salı günü kimyasal silahların geliştirilmesi, üretimi, stoklanması ve kullanımının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarını ele alacak.

Adalet Komisyonu, temel ceza mevzuatına uyum amacıyla 170 yasada değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmelerine, 28 Haziran Çarşamba günü devam edecek.

KİT Komisyonu, denetimlerine devam edecek. Komisyon; 27 Haziran Salı günü İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, 28 Haziran Çarşamba günü Milli Piyango, İŞKUR, İşsizlik Sigortası Fonu, 29 Haziran Perşembe günü ise TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş  hesaplarını görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, 29 Haziran Perşembe günü, komisyon kuruluş yasasında yapılması öngörülen değişikliği görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber