Olmayan bakan yardımcıları makam kullanıyor

Şuan için mevcut görevleri sona eren Bakan Yardımcıları, hala bu unvanı kullanıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Eylül 2014 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Olmayan bakan yardımcıları makam kullanıyor

2 Eylül tarihinde yapmış olduğumuz haberde, 3046 sayılı Kanunun 21/A maddesine atıfla tüm bakan Yardımcılarının görevlerinin sona erdiğini belirtmiştik. Kanun hükmü gereğince, tüm Bakan yardımcılarının görevi 61. hükümetin sona ermesiyle 29 Ağustos tarihi itibariyle bitmiştir.

2451 sayılı Kanunun 2 sayılı cetveline göre, Bakan Yardımcıları 3'lü kararname ile atanmaktadır. Bugün itibariyle (8 Eylül) atanmış bir Bakan yardımcısı bulunmamaktadır.

Mevzuat bu iken, geçen hafta Enerji Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Bakan yardımcılığından istifa ettiğini belirtmiştir. Tıklayınız. Oysaki Mercan'ın istifa etmesi mümkün değil, zira zaten görevi sona ermiştir.

Bugün ise MEB internet sitesinde ilginç bir haber yer almıştır. Haber metni şu şekildedir:

"Ankara Akyurt Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda, İlkokula ve Anasınıfına başlayacak çocukların uyum programı, Bakan Yardımcımız Sayın Orhan ERDEM, Genel Müdürümüz Sayın Funda KOCABIYIK ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Erol BOZKURT' un katılımı ile başladı."

Haberde yer alan eski Bakan yardımcısı Erdem, şuan için olmayan bir unvanı kullanmaktadır. Muhtemelen Sayın Erdem, makam odası ve aracı da kullanmaktadır. Ancak bugün itibariyle hukuken bir görevi bulunmamaktadır. Bunun suç olduğunu belirtmeye gerek yoktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber