Üniversite öğrencilerinin yurt ve kredi başvuruları 3 Temmuz'da başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrenciler, 3 Temmuz-6 Ağustos 2006 tarihleri arasında, yurt, burs ve kredi için başvurabilecekler.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden (YURTKUR) yapılan açıklamaya göre, kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisinden yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru takvimi belirlendi.

Halen bir yükseköğretim kurumunun ara sınıflarında okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri 3 Temmuz-6 Ağustos arasında YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresli internet sitesinden başvurabilecekler. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler de 25 Eylül-4 Ekim 2006 tarihleri arasında, yine aynı siteden başvuru yapabilecekler.

2006-ÖSS'ye girerek bir yükseköğrenim programına yerleşmeye hak

kazanacak öğrenciler de yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisini başvurularını, ÖSYM'nin internet sitesinden, ÖSS kontenjan kılavuzunda yer alan açıklamalara göre yapacaklar. Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 4-15 Eylül 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YEDEK LİSTELER

Yedek listeler, her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüklerinin olmadığı diğer yerlerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek.

Kurum yurtlarında barınmaktayken yükseköğretim kurumunu süresi içinde bitirememiş "artık yıl" öğrencileri ise yurtta barınmaya devam edebilmek için 11-27 Eylül 2006 tarihleri arasında barındıkları yurt müdürlüklerine başvurabilecekler.

YURTKUR'a bağlı yurtlar, 11 Eylülde hizmete açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber