AK Parti'den Engelliler Kanunu'nda değişiklik teklifi

Teklife göre, değişikliğin yürürlük tarihinden sonra üretilen şehiriçi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 01:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'den Engelliler Kanunu'nda değişiklik teklifi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti'li milletvekillerinin Engelliler Hakkında Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklife göre, değişikliğin yürürlük tarihinden sonra üretilen servis ve turizm taşımacılığı yapanlar dışında, şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

Şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar ile şehir içi servis ve turizm taşımacılığı hizmeti veren araçların erişilebilir hale getirilmesi için usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Karayoluyla turizm taşımacılığı yapan veya şehirlerarası toplu taşıma hizmeti veren, servis taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, engelli personel veya öğrenciye talep halinde erişilebilir taşıma hizmetini sağlama yükümlülüğü, idari para cezası kapsamına alınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber