Dünyanın en cömert 3. ülkesi Türkiye

Küresel İnsani Yardım Kuruluşu, 2013 yılı için "En çok insani yardım yapan ülkeler" raporunu açıkladı. Türkiye geçtiğimiz yıl içinde yaptığı 1.6 milyar dolarlık insani yardım ile dünyanın en cömert üçüncü ülkesi oldu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Eylül 2014 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın en cömert 3. ülkesi Türkiye

On yıldır hazırlanan ve küresel insani yardımları esas alan raporda Türkiye geçtiğimiz yıla göre bir basamak daha yükselerek Amerika ve İngiltere'den sonra 3. sıraya yükseldi.

Amerika ve İngiltere'den sonra 3. ülke

Küresel yardım listesinde Türkiye 1.6 milyar dolarlık insani yardımla 2013 yılında Amerika ve İngiltere'nin ardından dünyanın en çok yardım yapan 3. ülkesi oldu.

Avrupa'nın büyük ülkelerini geride bıraktı

Listeye göre Amerika 4.6 milyar dolarla listenin başında yer alırken, ABD'yi 1.8 milyar dolarla İngiltere izledi. Türkiye'nin 3. sırada yer aldığı listede 1.1 milyar dolarla Japonya 4. sırada yer aldı. Japonya'nın ardındansa Almanya gibi Avrupa Birliği ülkeleri yardımlarını ciddi oranda artırdı.

Türkiye milli gelir bazında yaptığı yardımlarla en cömert ülke oldu. 2012 yılında yardım yapan ülkeler yardımlarını çoğaltarak, 2013 yılında da miktarlarını artırdı.

En fazla "İnsani" yardımı yine Türkiye yaptı

Listede adı geçen ülkeler arasında Türkiye, Resmi Kalkınma Yardımları bazında da en fazla insani yardım yapan 1. ülke oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber