27/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2006 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze törenine Başbakan Erdoğan da katılacak. Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Strasbourg'a hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da saat 11.00'de, 81 ilin sağlık müdürleri ile basın toplantısı düzenleyecek.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 13.30'da, Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi seçilen sanatçı Muazzez Ersoy'u kabul edecek. Bakan Çubukçu, saat 18.00'de Altındağ Belediyesi Nikah Salonu'nun açılışına, saat 19.00'da 'Sağlıklı Üreme Projesi'nin tanıtımı sebebiyle düzenlenecek toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Rahşan Ecevit, Ankara'da saat 15.00'te, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Savunma Sanayi İcra Komitesi, gündemindeki konuları görüşmek üzere Ankara'da saat 15.00'te toplanacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu tarafından, Ankara'da saat 09.00'da, 'Meclis AB ile uyum sürecine hazırlanıyor' konulu bir panel düzenlenecek.
- Ankara Valisi Kemal Önal, saat 11.00'de, Moğolistan Eğitim Kültür Bilim Bakanı Ulziisaikhan Enkhtuvshın ile görüşecek.
- Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.
- Türk Demokrasi Vakfı tarafından, Ankara'da, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde Türk parlamenterlerin rolü" konulu bir panel düzenlenecek.
- Mimarlar Odası üyeleri tarafından, Ankara'da saat 10.00'da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilecek.
- Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
- Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından, Ankara'da saat 19.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Altındağ Belediyesi tarafından, saat 18.00'de Nikah Salonu açılışı yapılacak.
- Tüketici Dernekleri Federasyonu tarafından, Ankara'da saat 10.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- İnsan Hakları Derneği tarafından, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Çankaya Belediyesi tarafından, saat 19.30'da "Kıssadan Hisseler" isimli oyun sahnelenecek.
- Çankaya Belediyesi tarafından, saat 10.00'da meclis üyeleri ve eşleri sağlık kontrolünden geçirilecek.
- Mazlum-Der tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.
- Uluslararası 1. Geleneksel Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası, Ankara'da saat 17.30'da başlayacak.
- Bebek beslenmesinde uzman Milupa ile Türk Pediatri Kurumu'nun (TPK) başlattığı "Benim Annem Bilen Annem" kampanyasının tanıtımı için gerçekleştirilecek toplantıda TPK doktorları ve Milupa yetkilileri, annelerin en çok sorduğu konu başlıklarını ve bunlarla ilgili bilgileri paylaşacak. Konferans kapsamında The Ritz Carlton Bolo Salonu 3'te 10.00-10.30 saatleri arasında kahvaltı verilecek, 10.30-11.30 saatleri arasında ise toplantı gerçekleştirilecek.
- Bakırköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Polis Memuru Ahmet Yıldırım için saat 13.00'te Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde tören düzenlenecek.
- LİMTER-İŞ Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç ve Eğitim Uzmanı Kamber Saygılı'nın serbest bırakılması için Eminönü-Kadıköy İskelesi önünde saat 09.00'da, Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) tarafından basın açıklaması yapılacak.
- Tek hayali denizi görmek olan Diyarbakırlı 20 çocuk, Deniz Feneri Derneği ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile İstanbul'a getiriliyor. 29 Haziran'a kadar İstanbul'da kalacak çocuklar, Onur Air Diyarbakır-İstanbul uçağı ile saat 11.00'de İstanbul'a gelecek.
- İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Bakırköy Belediyesi'nin işbirliği, İstanbul Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi'nin katılımıyla düzenlenecek olan "Deprem Gerçeği, Duyarlılık, Farkındalık ve Güç Birliği" başlıklı panel, saat 13.00'te Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Alpay İzel Sokak 12 numarada bulunan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirilecek.
- Türk Böbrek Vakfı'nın başlattığı "Bir Işık da Sen Tut" başlık kampanyanın basına tanıtımı, saat 20.00'de Kuruçeşme Divan'da gerçekleştirilecek. Tanıtıma Yeşim Salkım, İlker İnanoğlu, Aysun Kayacı gibi ünlü isimlerin de katılması bekleniyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
'Bilişim 500'ün sonuçları
- İnterpromedya tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "İlk 500 Bilişim Şirketi" araştırma sonuçları, saat 17.00'de Kadir Has Üniversitesi Cibali Merkez Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek özel bir törenle açıklanacak.

Denim Kumaş Üretim Tesisi'nin açılışı
- Çağ Tekstil ve Birlik Mensucat'ın ortaklığı ile gerçekleşen Denim Kumaş Üretim Tesisi'nin açılış töreni, saat 14.00'te Osmanbey'de yapılacak.

Girişimcilik Ödül Töreni
- TÜGİAD'ın düzenlediği 'Girişimcilik Ödül Töreni', saat 19.30'da Ceylan Otel'de yapılacak.

Botek'in basın toplantısı
- Botek'in basın toplantısı, saat 19.30'da Green Park Otel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------
İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine 29 Haziran'a kadar bir cevap bekliyor. İran, Ağustos ayında cevap verebileceğini bildirdi.

'Irak Ulusal Uzlaşma Planı'
- Ülkede şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan ve içinde genel af maddesi de bulunan Irak Ulusal Uzlaşma Planı ile ilgili gelişmeler sürüyor.

İtalya'daki anayasa reformu referandumu
- İtalya'da uygulamaya konulan anayasa reformu konusunda yapılan referandumla ilgili gelişmeler sürüyor.

Kaçırılan İsrailli asker
- İsrail sınırındaki kontrol noktasında 2 İsrailli askerin öldüğü, 1'inin de yaralandığı saldırıda Filistinli militanlarca kaçırılan 19 yaşındaki İsrail askeri Gilad Shavit'in diplomatik yollardan serbest bırakılması için pazarlıklar sürüyor. İsrail'in, Filistin'e kapsamlı bir operasyon hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülüyor.

Atina'da Ekonomik İşbirliği ve Gelişim Eğitim Semineri
- Yunanistan'ın başkenti Atina'da Ekonomik İşbirliği ve Gelişimi Organizasyonu, 2 günlük eğitim semineri düzenliyor.

Fischer parlamentodan ayrılıyor
- Alman parlamenter Joschaka Fischer'ın parlamentodaki görevinden ayrılarak Princeton Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olacağı belirtiliyor.

Kostunica'nın İngiltere ziyareti
- Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostunica, İngiliz meslektaşı Tony Blair ile Kosova'nın geleceğine ilişkin görüşme gerçekleştirecek.

Solana'nın Norveç ziyareti
- AB Dış Politika Şefi Javier Solana, Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere ile biraraya gelecek.

AB Çevre Bakanları toplantısı
- AB Çevre Bakanları Luxembourg'da biraraya gelecek.

Siniora'nın İtalya temasları
- Lübnan Dışişleri Bakanı Fuad Siniora, İtalya Başbakanı Romano Prodi ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ile görüşecek.

Karamanlis'in İsveç ziyareti
- Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, İsveçli meslektaşı Goeran Persson ile biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda Dortmund'da Brezilya ile Gana, Hannover'de de İspanya ile Fransa çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.
- Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara Sheraton Otel'de saat 11.00'de başlayacak.
- A Milli Basketbol Takımı teknik, idari ve oyuncu kadrosundan Hidayet Türkoğlu, Engin Atsür, Enes Yoldaş, Mithat Güvendi ve Suat Kuruçay, International Hospital'da kalp ağırlıklı sporcu check-up'ından geçecek.
- Galatasaraylı futbolcular, Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.
- İspanya Basketbol Ligi takımlarından TAU Ceramica'da forma giyen milli basketbolcu Serkan Erdoğan, saat 16.00'da yurda dönecek.
- Türkiye Kürek Federasyonu Ümit Milli Takımı aday kadrosundan Abdullah Duman, Yiğit Polat, Erhan Ertürk, Cihan Ayger, Hüseyin Kandemir ve Berk Günbatı, Hisar Intercontinental Hospital'da sağlık kontrolünden geçecek.
- Fenerbahçe ve Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını günde çift idmanla sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber