İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İş kazasına 48 bin TL çok görüldü

Yargıtay, Türkiye Taş Kömürü (TTK) işletmelerinde çalışan işçinin iş kazası sonucu maruz kaldığı meslek hastalığı yüzünden yüzde 61 oranında maluliyetinden (iş göremezlik) dolayı ödenmesine karar verilen 48 bin TL manevi tazminatı çok buldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2014 07:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İş kazasına 48 bin TL çok görüldü

KEMAL GÖKTAŞ

Yerel mahkeme, asıl davada sigortalının yüzde 20 oranındaki meslek hastalığı maluliyeti için 16 bin TL, birleşen dosyada ise yine sigortalının yüzde 41 oranındaki fark maluliyeti için 32 bin 800 TL manevi tazminatın TTK'dan tahsiline karar verdi. Davalı TTK'nın temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'ne geldi. Tazminat miktarını çok bulan Daire, yerel mahkeme kararını bozdu. Kararda şöyle denildi:

"Hakimin bu takdir hakkını kullanırken, ülkenin ekonomik koşulları, tarafların sosyal ve ekonomik durumları, paranın satın alma gücü, tarafların kusur durumu, olayın ağırlığı, sigortalının yaşı, sigortalıda oluşan maluliyetin oranı, olay tarihi gibi özellikleri göz önünde tutması gerekir. Hükmedilecek tutarın manevi tatmin duygusu yanında caydırıcılık uyandıran oranda olması gerektiği de söz götürmez ve zarar görenin kusurunun varlığı halinde bu durumun manevi tazminatın takdirinde göz önünde bulundurulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber