Skandalın sorumlusu MEB ve YÖK

Haber Giriş : 27 Haziran 2006 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Ercan, Açık Lise sınavlarında meslek lisesi öğrencilerinin hakkının engellenmesinin sorumlusu olarak, MEB ve YÖK'ü gösterdi.

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan, meslek liseleriyle genel liseleri eşit ve denk sayan 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olmasına rağmen, YÖK'ün 1998 yılında ÖSS'de meslek liselerine katsayı uygulaması başlattığını, başta İmam Hatip Lisesi öğrencileri olmak üzere binlerce meslek liseli öğrencisinin, sırf katsayı uygulaması nedeniyle istediği bölüme, hatta üniversiteye yerleşemediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 14.12.2005 tarihinde Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği yayımladığını ve 56 bin öğrencinin Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırdığını kaydeden Ercan, YÖKÜn talebi ile Danıştay'ın yürütmenin durdurulması kararı üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'Başvuran adayların sınava girmesi hiçbir şekilde engellenemez, çünkü bu durum temel bir hukuk prensibi olan kazanılmış haklar ilkesinin gereğidir" şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı.

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Mustafa Ercan, son bir aya kadar kazanılmış hak ilkesi gereğince bu paralelde açıklamalarını sürdüren bakanlığın aynı zamanda öğrencilere derslerle ilgili kitaplar gönderdiğini kaydetti. Ercan, "Bakanlık 'YÖK'ün adil olmayan uygulamalarını öne çıkarırken bu kez asıl hukuk dışı davranışı kendisi sergilemiş, henüz dava bile neticelenmeden öğrencilerin kayıtlarını bilfiil kendisi silmiştir. Meslek liseliler üzerinden devşirilecek her türlü rant, hakkaniyet ve adalet ilkeleriyle çatışmaktadır" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber