Afla dönenlerin 40 yaş sorunu, beyanla çözülmeliydi

MEB, faksla başvuru alıp inceleyip, değerlendirme yapacağına, beyanı esas alıp sorumluluğu adaya bırakmalıydı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2014 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afla dönenlerin 40 yaş sorunu, beyanla çözülmeliydi

Bir okurumuzun mesajı,

"Öğretmenlikte kimler 40 yaş şartına takılmayacak" başlıklı yazınızı sevinerek okudum, çünkü özellikle af ile mezun olanlardan aranmayacağı ile ilgili maddeden bugüne kadar danıştığımız kimsenin haberi yoktu, konuya dikkat çekmenize, ardından da konunun atama kılavuzunda yer almasına oldukça sevindik.

Fakat sevincimiz kursağımızda kaldı zira bugün tercih sürecinin başlayıp tercih ekranı açıldığında "Kırk yaşından gün aldığınız için ilk atama olarak başvuru yapamazsınız" uyarısı ile karşılaştık ve tercihlerimizi yapamıyoruz.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik Ankara'ya faks çekip düzeltilmesini beklememizi söylediler. Faksımızı çektik fakat başka ne yapabiliriz sizden yol göstermenizi rica ediyoruz. Ankara'ya gidip bizzat mı başvurmalıyız?

Telefon sorduk vermediler ama milli eğitimde kime ulaşmalıyız ki bu durum tercih süreci içerisinde bir an önce hallolabilsin, eğer yardım edebilirseniz çok seviniriz. Teşekkürler, iyi günler dilerim."

Yukarıdaki sorun "2014 İlk Atama Başvuru Ekranı" ile başvuru yapılan sisteme bu durumda olanların işlenmemesinden kaynaklanmaktadır. İlk atama başvuru sistemine beyana dayalı bir başvuru seçenegi konularak bu durum düzeltilmelidir.

Örneğin aşagıdaki durumlara uyan öğretmen olarak atanmak için elektronik başvuru sistemine girenlerin beyanda bulunarak başvurusun alınır ve evrakları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde konrol edilerek onaylanır;

1- Aldığı disiplin cezası nedeniyle atılan ancak afla dönüp, 02/08/2013 tarihinden önce mezun olanlar, Kanun 02/08/2013 yürürlüğe girdiğinden, 02/08/2015 tarihine kadar öğretmenlikte aranılan 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmayacaktır. Bu husus kamu görevlerine giriş için ilgili mevzuatında öngörülen yaş şartları içinde geçerlidir.

2- Aldığı disiplin cezası nedeniyle atılan ancak afla dönüp, 31/12/2015 tarihine kadar bitirecek olanlar için ise öğrenimlerini bitirdikleri tarihten itibaren iki yıl süreyle, öğretmenlikte aranılan 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmayacaktır. Bu husus kamu görevlerine giriş için ilgili mevzuatında öngörülen yaş şartları içinde geçerlidir.

3- Halen sözleşmeli öğretmen pozisyonunda görev yapanların kadrolu öğretmenliğe atanmalarında 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmayacaktır.

4- En az bir yıl sözleşmeli öğretmen pozisyonunda fiilen görev yaptıktan sonra mesleki eğitimde başarılı olup da ayrılmış olanların kadrolu öğretmenliğe atanmalarında 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmayacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber