Hostesler karaborsa

Haber Giriş : 27 Haziran 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY, hostes transferine başladı, özel havayolu şirketleri tepki gösterdi. Onur Air, THY'ye 'Transfer yapmayın, isteyin personelimizi kiralayalım' çağrısı yaptı.

2 haftada 7 hostes

Türk Hava Yolları'nın, iptal ve rötarlara yol açan personel açığını kapatmak için özel havayolu şirketlerinde görev yapan hosteslere transfer çengeli atması, sektörde tepkiyle karşılandı. Özel havayollarında hostesler Bin-Bin 500 YTL ücret alırken THY'de aylık ücret primlerle 2.5-3 Bin YTL'yi buluyor. Bu da şirket değiştirmede tercihleri etkiliyor. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı ve Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, 2 hafta içinde 7 hostesin THY'ye 'transfer' olduğunu, diğer havayolu şirketlerinden de transferler yapılmaya devam edildiğini söyledi.

Bakanlığa çağrı

THY'nin, yeni transferler için görüşme yaptığını kaydeden Bolukçu, "Özel hava yollarında çalışan hosteslere haber gönderip, 'Bize gelin' diyorlar" dedi. Bolukçu, THY'nin, yaz sezonunun başladığı ve sektörün hareketlendiği kritik dönemde transfer yoluyla hostes açığını kapatmasının özel havayollarına ve turizme büyük zarar vereceği uyarısında bulundu. Futbolda bile transferlerin belli dönemlerde yapıldığını vurgulayan Bolukçu, Ulaştırma Bakanlığı'ndan, havacılık sektöründeki transferleri disiplin altına almasını istedi.

'Pilot ihtiyacı da olacak'

Bolukçu, talep olması durumunda THY'ye her türlü desteği verebileceklerini belirterek, "70 yıllık THY istesin, eksiklerini karşılaması noktasında destek verelim. Gerekirse, yetişmiş personelimizi kiralayalım" dedi. THY'nin filosunda 100 uçağın bulunduğunu anımsatan Bolukçu, 11 yeni uçağın gelmesiyle büyüyen filoyla birlikte pilot gereksiniminin de ortaya çıkacağını vurguladı. THY'nin, kiraladığı 17 uçağı göndermediğine işaret eden Bolukçu, "THY, filoda uçak var diye, gereksiz yeni frekanslar koyuyor. Bu kez doluluk oranları düşüyor. Bu da gelirleri etkiliyor" görüşünü savundu.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber