Bakanlık: 'Şehre giriş paralı olsun' görüşü bizim değil

"(Kalkınma Bakanlığından şehre giriş paralı olsun) önerisi şeklinde verilen haberde değinilen konular, bakanlığımızın resmi görüşünü yansıtmamaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2014 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık: 'Şehre giriş paralı olsun' görüşü bizim değil

Kalkınma Bakanlığı, "Kalkınma Bakanlığından şehre giriş paralı olsun" önerisi şeklinde verilen haberde değinilen konuların, bakanlığın resmi görüşünü yansıtmadığını belirtti.

Kalkınma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın Uzman Yardımcısı Faruk Cirit'e ait "Sürdürülebilir Kentiçi Ulaşım Politikaları ve Toplu Taşıma Sistemlerinin Karşılaştırılması" konulu uzmanlık tezinin, bir televizyon kanalında, Kalkınma Bakanlığı raporu olarak nitelendirilerek "Kalkınma Bakanlığından şehre giriş paralı olsun" önerisi şeklinde verildiği ifade edildi. Açıklamada, haberde değinilen konuların bakanlığın resmi görüşünü yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlık uzman yardımcılarınca hazırlanan uzmanlık tezlerinin bilimsel niteliğe sahip olduğu, tezde incelenen konularda dünyadaki akademik görüşleri, ilgili konudaki örnek uygulamaları ve politika önerilerini içerdiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu tez çalışmasında da aynı yolun izlendiği ve kentiçi ulaşımın rahatlatılmasına yönelik çeşitli politika önerileri ve örnek uygulamaların sıralandığı kaydedildi.

'Şehre giriş paralı olsun' önerisi

Kalkınma Bakanlığı uzman yardımcılarının hazırladığı uzmanlık tezlerinin, "Bu çalışma Kalkınma Bakanlığının görüşlerini yansıtmaz. Sorumluluğu yazara aittir. Yayın ve referans olarak kullanılması Kalkınma Bakanlığının iznini gerektirmez" ibaresiyle yayımlandığı vurgulandığı açıklamada, "Dolayısıyla Bakanlığımız Uzman Yardımcısı Faruk Cirit'in tezinde ortaya koyduğu görüşler, Kalkınma Bakanlığının görüşlerini yansıtmaz" ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber