İstanbul'da ücretsiz 'Kültür Gezileri' başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü, İstanbullulara yaşadıkları kentin kültürel mekanlarını tanıtmak amacıyla, 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren ücretsiz kültür gezileri başlatacak.

Kültür A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, 2010 Avrupa Kültür Başkenti adayı olan İstanbul'un, doğal, kültürel ve mimari değerleriyle, kültür turizmi çerçevesinde önemli bir önceliğe sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada, dünyanın bir çok ülkesinden insanların, bu kültürel değerleri görmek için İstanbul'a geldiği, burada yaşayanların ise gerek günlük koşuşturmaca, gerekse bilgi eksikliği nedeniyle ziyaret oranının tatminkar boyutta olmadığı ifade edilerek, bu eksikliği gidermek, İstanbullulara yaşadıkları kentin kültürel mekanlarını tanıtmak, bu mekanlar karşısında bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla ?İstanbul Kültür Gezileri? projesinin başlatıldığı bildirildi.

İstanbullu olma bilincini de destekleyen proje kapsamında, kentin gezilecek mekanlarının Sultanahmet, Fatih ve Beyazıt olmak üzere 3 bölgeye ayrıldığı, gezilerin Cumartesi ve Pazar günleri 13.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, kültür gezileri için ?0212 317 77 23? numaralı telefon veya ?www.kultursanat.org? internet adresinden başvuruların yapılabileceği belirtilerek, gezilerin rehber eşliğinde 20'şer kişilik gruplar halinde yaya olarak yapılacağı ifade edildi.

İstanbul Kültür Gezileri kapsamında gezi düzenlenecek bölge ve tarihi yerlerin isimleri şöyle:

?Sultanahmet Bölgesi: Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Binbirdirek Sarnıcı, Gülhane Parkı, Zeynep Sultan Camii, Babıali, Tarihi Çınar, Yerebatan Sarnıcı, Milion Taşı, Dikilitaş, Hipodrom, Alman Çeşmesi, Hürrem Sultan Hamamı, Sultanahmet Camii.

Beyazıt Bölgesi: Beyazıt Camii, Sahaflar Çarşısı, Beyazıt Kütüphanesi ve Çınaraltı, Patrona Halil Hamamı, Zeynep Hanım Konağı, Laleli Camii, Ragıp Paşa Kütüphanesi, Şehzade Camii, Süleymaniye Camii ve çevresi.

Fatih Bölgesi: Fatih Camii ve çevresi, Millet Kütüphanesi ve çevresi, Fatih Parkı, Kariye Müzesi, Surlar, Anemas Zindanları ve Kariye Şekerci Hanı, Mihrimah Sultan Camii.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber