Öğretmenlerin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaşması için seminer düzenlenecek.

Haber Giriş : 05 Şubat 2004 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaşması için seminer düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaşması amacıyla proje hazırladı. Ankara ve Marmara üniversitelerinin öğretim üyeleriyle ortaklaşa hazırlanan projeye göre, öğretmenler birbirlerinin bilgi birikimlerinden ve deneyimlerinden yararlanacak ve ortak çalışmalar yapılacak. Projenin ilk aşaması seminerlerle başlayacak.

Proje çerçevesinde 19 Mart 2004 tarihinde Mersin, İzmir, Ankara ve İstanbul'da seminerler düzenlenecek. Bu seminerlerden elde edilecek sonuçlara göre Kasım ayında değerlendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Çalışmalar sonucunda yeterlilik kazanacak öğretmenler, diğer illerdeki okulları ziyaret ederek, bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarına aktaracak.

MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, seminerlerde ortaya çıkacak sonuçların internet üzerinden diğer öğretmenlerle de paylaşılacağını belirtti. İnanlı, bu çalışmaların okul öncesi eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. İnanlı, öğretmenlerin bilgi ve deneyim paylaşımı uygulamasını sürekli hale getireceklerini belirtti.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber