Çelik 'Öğrenciyi icraya alet etmeyin' diye bankalara kızdı ama MEB'in de aynı yolla borçlu aradığı ortaya çıktı

Haber Giriş : 28 Haziran 2006 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BANKALARIN adreslerini bulamadıkları kredi kartı borçlusu velilerin icra takibi işlemlerini öğrenci kimlik bilgilerine ulaşarak yürüttükleri iddiasını, Tercüman ulaştığı belgelerle ispatladı. Bu belgelere göre, her kurum bir yazı yazarak istediği öğrencinin iletişim bilgisine ulaşabiliyor. Rezaletin son perdesi ise daha da vahim. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik iddialar üzerine, 'İsimlerin verilmesi suç' derken, bakanlığının bizzat kendisinin icra takibi için öğrenci peşine düştüğü ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü (MEBİGM), Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iki yazı yazarak üç minik öğrencinin kentte okuyup okumadığını sordu.

Adresi gönderin

MEBİGM'nün 15.05.2006 tarih ve 7242 sayılı emri ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen, İl Müdürlüğü'nde de Şube Müdürü Özer Bedir tarafından kentteki tüm devlet ve özel okullara ulaştırılan ilk yazıda, 'Bir alacağın tahsili için hakkında icra takibi bulunan Fikret G. velisi bulunduğu çocukları 16.10.1991 doğumlu C. G. ile 16.12.1994 doğumlu S. G. 'nin ilde bulunan okullarda öğrenip görüp görmediği' soruldu. Yazının devamında ise öğrencilerin ikametgah adresi istendi Yazının en iç burkan tarafı ise konu kısmında göz çarptı. Yazının konu bölümünde kardeş oldukları öğrenilen 15 yaşındaki C. G. ve 12 yaşındaki S. G. için 'Aranan Öğrenciler' ibaresi kullanıldı.

'Suç olur' demişti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, okullardaki öğrencilerin kimlik bilgilerini, adreslerini, anne-babalarıyla ilgili bilgilerini bir şekilde eğer şu veya bu kuruluşa gönderiyorsa suç işliyor demektir. Eğer birileri işini yapacaksa öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın. Dediğim gibi okullar da bunu veriyorlarsa kesinlikle suç işliyorlar' demişti. 'Bazı okullardan alınmış' sorusunu, 'Bazı okullardan alınmışsa, biz de bunu tespit ederiz ve işlem yaparız' diye cevaplayan Bakan Çelik'in şimdi suçlu duruma düşen MEBİGM, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazıya cevap veren devlet ve özel okullarla ilgili tavrının ne olacağı merakla bekleniyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber