İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Taşeronun maaş ve izin hakkına güvence

Sağlık Bakanlığı, alt işveren tarafından işçi ücretlerinin ödenip ödenmediğinin aylık kontrol edilip izinlerin kullandırılması talimatını verdi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeronun maaş ve izin hakkına güvence

Taşeron işçilerin çalışma hayatında karşılaştığı sıkıntıların son bulması için Torba Yasa'da düzenlemeler yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığı da düzenlemelerin uygulanması için sıkı takip başlattı. Bakanlık, 88 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yazı göndererek, yeni yasal düzenlemeleri hatırlattı ve taşeron işçilerin maaş ve izin haklarının takip edilmesini istedi. Bu kapsamda onbinlerce taşeron işçinin istihdam edildiği hastanelerde işçilerin maaş ve yıllık izin hakları sıkı bir şekilde takip altına alınacak, herhangi bir hak kaybı yaşanmasının önüne geçilecek. Buna göre Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin ücretleri zamanında ve tam olarak ödenecek. Bunun için hastane yönetimleri alt işverence ödenmeyen işçi ücretlerinin ödenip ödenmediğinin işçinin başvurusu üzerine veya aylık olarak resen kontrol edecek, varsa ödenmeyen işçi ücretleri alt işverenin hak edişlerinden kesilerek işçilerin banka hesabına yatırılacak.

İZİNLER KULLANDIRILACAK

Taşeron işçilerin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında gelen; işverenin değişmesi durumunda yıllık izinde hak kaybı yaşanmasına ilişkin olarak da çalışma yapılacak. Alt işveren işçilerinden, alt işvereni değiştiği halde aynı iş yerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık ücretli izin süreleri, aynı iş yerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanacak. Alt işveren tarafından çalıştırılan işçilerin hak kazandıkları yıllık ücretli izin sürelerinin kullanılıp kullanılmadığı hastane yönetimleri tarafından kontrol edilecek ve izinlerin ilgili yıl içerisinde kullanılması sağlanacak. Alt işverenin ise tutmak zorunda olduğu izin kayıt belgesinin bir örneğinin asıl işverene verilmesi zorunlu olacak. Gökhan KAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber