ÖSYM Başkanı: ÖSE-YE-ME şarkısını dinleyip dinleyip gülüyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 5 gençten oluşan "Deli" isimli grubun üniversiteye giriş sınavına tepkilerini dile getirdikleri şarkılarıyla ilgili olarak "Dinleyip dinleyip gülüyorum" dedi.

Yarımağan, AA muhabirinin sorusu üzerine, grubun internetteki şarkısını dinlediğini ve klibi izlediğini belirterek, "Dinleyip dinleyip gülüyorum. Ben hoşgörülüyüm" dedi.

ÖSYM'nin bir kamu kuruluşu olduğuna işaret eden Yarımağan, şöyle konuştu:

"Gülüyorum ama yine de bir suç teşkil eder mi diye 'araştırın' dedim. Yani biz görevimizi yapmış olalım da... Yoksa ben kişisel olarak gülüyorum, hoş bir şarkı. Tabii o yaştaki öğrencilerin psikolojisi ile hazırlanmış." "Öğrenciler, psikolojilerini iyi yansıtmışlar mı?" sorusu üzerine Yarımağan, "Tabii öğrenciler bazı şeylerde haklılar ama bazı öğrenciler de ne ders çalışmak istiyor, ne sınav olsun ne zora girsin istiyor. Sabah akşam çalsın oynasınlar istiyorlar ama öyle bir dünya da yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde öyle bir şey yok, keşke olsa..." karşılığını verdi.

CAN DÜNDAR YAZMIŞTI

"Deli" adlı Bursalı bir grubun şarkısına playback yapan "Hako 23" rumuzlu bir genç, videoyu bir hafta önce hazırlayıp isteyen herkesin kendi videosunu yayımladığı "UTube" adlı internet sitesine koydu.

İstanbul'da bir kolejde okuyan 18 yaşındaki gencin videosu kısa bir sürede 120 bini aşkın kişi tarafından izlendi. Video salgına dönüşünce genç de endişelendi.

Herkesin konuştuğu bu video yazarımız Can Dündar' ın dünkü yazısında da yeralmıştı. İşte Dündar'ın yazısının video ile ilgili bölümü... İşte bazı bölümlerini "zorunlu" olarak çıkarttığımız herkesin konuştuğu video...

Gençlerin dilindeki ÖSYM şarkısı

100 yıl sonra biri çıkıp "20. ve 21. yüzyıllarda Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın Türkiyeli Gençlerin Ruh Sağlığı Üzerine Etkileri" başlıklı bir araştırma yapsa ne yürek hoplatıcı sonuçlar çıkar kim bilir...

Büyük sınavın üzerinden bir hafta geçti.

Sınav gazileri yeni yeni kendine geliyor.

Ve üniversite hayatına uzanan bu sırat köprüsünün nasıl bir cehennem olduğu, fırtına dindikten sonra daha iyi anlaşılıyor.

Gelin bugün, gençlerin takıldığı âlemlere bir göz atıp sınav sonrası "tahribat raporu" çıkaralım:

*** Deli grubunun "ÖSYM" için yazdığı şarkı herkesin dilinde...

Küfürlü sözleri nedeniyle ortalıkta bulunması kolay değil. Ama konserde çalıyorlar; amatör çalışmalara yer veren bir sitede de klibi yayımlanıyor (http://www.youtube.com).

Sözleri şöyle:

"3 sene uğraştım/ kurtarmak için hayatımı/ gece gündüz çalıştım/ kazanabilmek için sınavı/ peki şimdi ne değişti/ geleceğim belirsizleşti/ bir şey söyleyeceğim size/ s....m sınav sisteminize/ Ö-SE-YE-ME g...ü ye/ Ö-SE-YE-ME g...ü ye..." "Böyle gelmiş böyle gitmez/ sınav için hayat zindan edilmez/ 3 saat 180 soru/ Allah'ım sen aklımı koru/ kaybettim ben kendimi/ yok ettiniz geleceğimi/ Bir şey söyleyeyim size/ o sınav g....n g...ze..." Bu kadarını yazabiliyorum; meraklısı bulur dinler.

Ama genç sitelerde şarkıya ilk tepkiler "Seneye Eurovision'a bununla katılalım" şeklinde...

Lise sonda her sabah koro şeklinde söylenmesini öneren de var, "Sınav boyunca kulağımda çınladı" diyen de...

En doğru yorum şu:

"Sınav sistemine olan kinin vardığı son nokta..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber