Urla Kaymakamı: Geri kalan rüşvet olayları da ortaya çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2006 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Urla ilçesi Kaymakamı Şahin Bayhan, Urla Tapu Sicil Müdürlüğüne yerleştirilen gizli kameralara rüşvetin büyük bir kısmının takıldığını, geri kalanların da adaletin kararı doğrultusunda ortaya çıkacağını bildirdi.

Urla Kaymakamı Bayhan, Urla Tapu Sicil Müdürlüğündeki ?Rüşvet Operasyonu? ile ilgili, makamında gazetecilere açıklama yaptı.

Bazı kişilerin, Urla Tapu Sicil Müdürlüğünde, vatandaşlara ayrı muamele yapıldığı ve herkesin işinin aynı hızda yapılmadığı yolunda şikayette bulunulduğunu belirten Bayhan, bunun üzerine mahkemeden alınan karar doğrultusunda operasyon başladığını söyledi.

Operasyon öncesinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını bildiren Bayhan, şöyle konuştu:

?Vatandaşların şikayetinde Tapu Sicil Müdürlüğünde rüşvet alındığı iddia ediliyordu. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile oturup konuştuk. Bu kuruluşun iş ve işlemlerinin kayıt altına alınması, izlenmesine dair bir mahkemeden kararı aldık. Mahkemenin kararı doğrultusunda izleme yapıldı. Bu operasyonda yapılan iş ve işlemler, mahkeme kararıyla yapılan işlemlerdir. Kameralı izleme 15 gün sürdü. Kamera izlemesine rüşvetin büyük bir kısmı takıldı. Geri kalanlar da adaletin kararı doğrultusunda ortaya çıkacak.?

Mahkeme kararında bunun bir ?rüşvet operasyonu? olduğunun belirtildiğini ifade eden Bayhan, ?Her şey açık ve belli. Emlakçıların işleri tıkır tıkır yürürken, vatandaşın işini zorlaştırma, ekstra belgeler isteme, yavaşlatma, savsaklama gibi işlemler tezahür ediyor. Olay bu kadar açık? dedi.

Kaymakam Bayhan, adli soruşturmanın devam ettiğini, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce bugün ilçeye gönderilen 1 tapu kadastro başmüfettişinin de idari soruşturmaya başladığını bildirdi.

Bayhan, şu anda Tapu Sicil Müdürü ile 9 personelin aralarında bulunduğu 16 kişinin gözaltında bulunduğunu söyledi.

Bu arada, olayla ilgili 4 emlakçının arandığı öğrenildi.

OLAY

?İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için rüşvet istendiği? yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, mahkemeden alınan izin doğrultusunda ?teknik takip? başlatmış, İlçe Tapu Sicil Müdürlüğüne yerleştirilen gizli kameralarla rüşvet iddialarını takibe almıştı.

İki hafta süren takibin ardından dün düzenlenen operasyon sonucu, Urla Tapu Müdürü M.S.Ö, Tapu Müdürlüğünde görevli 9 kişi, emlak işiyle uğraşan ve aralarında belediye meclis üyesi İ.H, Kızılay ilçe Şube Başkanı Y.A, emekli Tapu Sicil Müdürü A.G'nin de bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber