'Hormon kullanılsa tavuk ucuz olmaz'

Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, tavukçuluk sektörü hakkında olumsuz bir algı olduğunu belirterek, "Türkiye'de yetişen tüm piliçleri gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2014 08:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Hormon kullanılsa tavuk ucuz olmaz'

GÖRKEM EVCİ

Tavukçuluk sektörü hakkında önyargılar ve yanlış bilgiler olduğunu belirten Osman Gedik, tavukların hormon verilerek hızlı büyütüldüğü iddialarına ilişkin, hızlı gelişimin nedeninin hormon değil, tavuk cinsi olduğunu belirtti.

Gedik "Bu tavuklar ıslah edilmiştir. Gelişmeleri, hormonla ilgili değil. Bu tavuk sokakta kendi beslense bile bu sürede yetişir" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sıkı denetimler yaptığını söyleyen Gedik "Antibiyotik kontrolü yapılıyor. Geçen yıl tek kalıntıya rastlanmadı. Türkiye'de yetişen tüm piliçler güvenli" diye konuştu.

'Tavuklar rahat hareket ediyor'

Önyargıları yıkmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Gedik şunları söyledi:

"Çok yanlış bilgi var. Hormon kullanılıyor olsa tavuk bu kadar ucuz olur mu? Tavuk, en ucuz protein kaynağı. Hormon çok pahalı, tavuk çok ucuz. Hormon ekonomik de değil."

Gedik, piliçlerin kötü şartlarda yetiştirildiği iddialarına ilişkin, "Avrupa standartlarında bir metrekarede 12-13 tavuk olmalı. Bizde de böyle. Tavuklar rahat hareket ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber