29/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, AB Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Danimarka'ya gidecek. Arınç, hareketinden önce saat 10.00'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, saat 09.00'da İstanbul Conrad Otel'de, Türkiye'de bulunan çok sayıda uluslararası kuruluşun üst düzey yöneticilerinin katılımıyla "Yatırım Danışma Konseyi 3. Toplantısı" gerçekleştirilecek. Saat 17.30'da Kabataş İDO İskelesi önünde 'Taksim-Kabataş Füniküler Sistemi'nin açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Adile Sultan Sarayı'nda saat 19.30'da düzenlenecek olan "Gençler Buluşuyor Geleceği Konuşuyor" konulu toplantıya da iştirak edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 09.30'da İstanbul Conrad Otel'de düzenlenecek olan Yatırım Danışma Konseyi 3. Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.00'de, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği tarafından düzenlenecek 'Kooperatifçilik Kurultayı'na katılacak. Mumcu, saat 15.00'te, Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 57. kuruluş yıldönümü ve geleneksel ödül törenine katılacak.
- İttifak çalışmalarını sürdüren Rahşan Ecevit, saat 11.00'de, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret edecek.
- AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Adile Sultan Sarayı'nda saat 19.30'da, "Gençler Buluşuyor Geleceği Konuşuyor" konulu bir toplantı düzenlenecek.
- CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı tarafından, ilçe binasında saat 11.00'de, "Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na karşı basın açıklaması yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- TBMM Milletvekilleri ve Rusya Büyükelçiliği arasında, Ankara'da saat 11.00'de final maçı oynanacak.
- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Ankara'da saat 13.30'da bir basın toplantısı düzenlenecek.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 57. kuruluş yıldönümü ve geleneksel ödül töreni, Ankara'da saat 15.00'te başlayacak.
- Türk Eğitim-Sen üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Memur-Sen üyeleri, saat 12.00'de, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yapacak, ardından elçilik önüne siyah çelenk bırakma eylemi gerçekleştirecek.
- Gazeteci ve yazarların katılacağı "Türkiye ve AB" konulu panel, Ankara'da saat 11.00'de başlayacak.
- Uluslararası Af örgütü, saat 12.30'da, "Kadına Yönelik Şiddete Son" kampanyası çerçevesinde topladığı imzaları Meclis'e sunacak.
- Türkiye Milli Kooperatifçiler Birliği, Ankara'da saat 11.00'de, 'Kooperatifler Kurultayı' düzenleyecek.
- Özel Hastaneler Platformu, Ankara'da saat 10.30'da, sosyal güvenlik kurumlarıyla özel sağlık kurum ve kuruluşları arasında imzalanması gereken protokole ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 68. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen etkinlik, saat 11.00'de başlayacak.
- Halk Dansları Spor Salonu'nun açılışı, Ankara'da saat 12.00'de yapılacak.
- İstanbul'da, "Sanatçılardan Şehit Ailelerine Destek" konulu bir organizasyon gerçekleştirilecek. Yardım amaçlı standların kurulacağı etkinliklere, sanatçılardan Murat Göğebakan, Latif Doğan, Mustafa Uğur, Yeliz Yeşilmen ve sunucu olarak İkbal Gürpınar katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
Yatırım Danışma Konseyi 3. Toplantısı
- Yatırım Danışma Konseyi 3. Toplantısı, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde ve Hazine Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, saat 09.30'da İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

"Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu ve Getirdikleri" konulu semineri
- Deloitte'nin, 21 Haziran 2006 tarihinde TBMM'de kabul edilerek yasalaşan yeni Kurumlar Vergisi Kanunu'nu tanıtmak ve mükellefler üzerindeki olası etkilerini değerlendirmek amacıyla düzenlediği "Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu ve Getirdikleri" başlıklı seminer, saat 13.00'te Ceylan Inter Continental İstanbul Dolmabahçe Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal'ın yapacağı seminere, Deloitte Türkiye Vergi Ortağı Niyazi Çömez ile Deloitte Türkiye Vergi Ortağı Adem Durak konuşmacı olarak katılacak.

Sendikasyon kredisiyle ilgili imza töreni
- Doğuş Otomotiv'in Societe Generale Corporate & Investment Banking liderliğindeki bir grup bankadan aldığı 350 milyon Euro'luk gayri-nakdi sendikasyon kredisiyle ilgili imza töreni, saat 14.00'te, Hotel Les Ottoman'da (Kuruçeşme/Beşiktaş) gerçekleştirilecek. Toplantıya; Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aclan Acar, Doğuş Otomotiv CFO'su (Finans Direktörü) Dr. Berk Çağdaş'ın yanısıra Societe Generale Bank Avrupa Sendikasyon Yönetim Direktörü Damien Lamoril ve Societe Generale Bank Türkiye CEO'su Eric Faivre de katılacak.

TURCAS Petrol A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
- TURCAS Petrol A.Ş. (Türkpetrol) hissedarları, çalışanları ve yönetimi, saat 09.00'da, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı için Conrad Otel'de biraraya gelecek.

TMSF'den araç satışı
- TMSF, muammen bedelleri toplamı 137 bin 750 YTL olan 14 aracı, saat 14.30'da TMSF merkez binada yer alan konferans salonunda satışa çıkaracak.

Türk Eğitim Vakfı'nın tanıtım toplantısı
- Türk Eğitim Vakfı'nın ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Danimarka'nın seçkin üniversitelerinde yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi bursu kazanan 77 genci tanıtacağı toplantı, saat 11.00'de Divan-Kuruçeşme'de yapılacak.

"Hakkari Kilimleri" sergisi
- Hakkari'de bin genç kızın istihdamını sağlayacak "Hakkari Kilimleri", saat 16.00'da, Boyner Mağazaları'nın desteğiyle Metrocity sergi alanında düzenlenecek sergi ile tanıtılacak. Sergiye Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-------------------------
İsrail'in Gazze operasyonu
- İsrail ordusu, Gazze'nin güney ve kuzeyine konuşlanmayı sürdürüyor.

İsrail'den Suriye'ye gözdağı
- İsrail jetleri, Suriye hava sahasında taciz uçuşu yaptı. Suriye, uçaksavar bataryalarını faal hale getirdi. Olayın yankıları sürüyor.

Afganistan'da militan saldırılar sürüyor
- Koalisyon güçleri, Afganistan'da militanların hedefi oluyor.

G8 ülkelerinin Dışişleri Bakanları toplantısı
- G8 ülkelerini Dışişleri Bakanları, Moskova'da biraraya gelerek Ortadoğu sorununu görüşecek.

Finlandiya'nın AB Dönem Başkanlığı hazırlıkları
- AB Dönem Başkanlığı'nı 1 Temmuz'da devralacak olan Finlandiya, 6 aylık programını sunacak.

Paris'te kuş gribi değerlendirmesi
- Fransa'nın başkenti Paris'te uzmanlar, kuş gribi olarak bilinen ölümcül virüs H5N1 ile ilgili çalışmaları değerlendirecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------------
- Beşiktaş, yeni transferi Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 13.00'te sözleşme imzalayacak.
- Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, 2006-07 futbol sezonunun hazırlıklarına, saat 10.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.
- Japonya'da yapılacak olan 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıklarına başlayacak olan Türkiye A Milli Takımı'nda oyuncuların sağlık kontrolleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber