Öğretmenin 45 YTL'lik kuyruk çilesi

Haber Giriş : 29 Haziran 2006 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, bu hafta sonu gerçekleştirilecek KPSS'de görev alabilmek için ODTÜ'deki ÖSYM bürosu önünde kuyruk oluşturdu. Gözetmen olan öğretmenler 45 YTL alacak

Öğretmenler, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) gözetmenlik görevi alabilmek için ÖSYM bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu. ÖSYM'nin ODTÜ yerleşkesinin içinde yer alan bürosu önünde toplanan öğretmenler, daha önce görevlendirilen ancak mazeretleri nedeniyle sınavda görev alamayacak durumdaki öğretmenlerin yerine görevlendirilmeyi bekliyor. Öğretmenlerden bazıları, görevi alabilmek için erkenden geldiklerini ve saatlerce beklediklerini dile getirdiler.

GÖREV İADESİ AZ

ÖSYM Bürosu yetkilileri de, sınavlarda gözetmenlik yapacak öğretmenlerin görevlendirmelerinin yapılarak okullara gönderildiğini, ancak mazeretleri nedeniyle görev alamayacak durumdakilerin "görev iadesi" yaptıklarını ifade ettiler. Görevi iade eden öğretmenlerin yerine yeni öğretmenler görevlendireceklerini kaydeden yetkililer, kuyrukta bekleyen öğretmenlerin de bu çerçevede, bu hafta sonu gerçekleştirilecek KPSS'de görev alabilmek için geldiklerini kaydettiler. Sınav oturumu başına öğretmenlere 45 YTL ücret verildiğini ifade eden yetkililer, "Bu yoğunluk genellikle sınav dönemlerinde oluyor. Bu sefer elimizde kayda değer sayıda görev iadesi yok. Görev az talep çok olunca böyle kalabalık oluşuyor" diye konuştular.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber