Emniyette scooter dönemi

Haber Giriş : 29 Haziran 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, adi suçları önlemek için start verdi. Toplum Destekli Polis birimleri, olaylara scooterlarla anında müdahale edecek...

ADİ suçların beli kırılacak... İçişleri Bakanlığı, özellikle metropol kentlerde son dönemde artan hırsızlık, kapkaç ve gasp suçlarını halkın desteğiyle önlemeyi hedefliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bu amaçla ülke çapındaki karakol ve polis merkezlerinde ?Toplum Destekli Polis' (TDP) birimleri oluşturmaya başladı.

200 polis eğitimden geçirildi

TDP'ler olaylara scooter'larla müdahale edecek. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu yayınladığı genelgede uygulamanın amacını ?Suçla mücadelenin güçlendirilmesi' diye açıklamıştı. Emniyet, yeni oluşturulan birimde görevlendirilecek 200 polisi eğitimden geçirdi. Scooter eğitimlerini, alanında uzman olan Yunus ve Şahin ekiplerindeki polisler veriyor. Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Trabzon, Kayseri, Diyarbakır ve İzmir'de uygulamaya konulan proje kapsamında her karakolda iki polis bu birimde görevlendirilecek. Toplum polisleri vatandaşlarla sürekli temas halinde olacak. Bu arada, TDP'de görev yapacak polislerin ulaşımı konusunda da ilginç bir tartışma yaşandı. Trafikte hızlı hareket edebilmesi için TDP'lerin motorsiklet kullanması benimsendi. Ancak, Yunus'ların kullandığı 800 ve 1200 CC'lik motorsikletlerin dev görüntüsünün vatandaşları ürkütebileceği düşünüldü. Bisiklet formülü gündeme getirildi. Ancak kas gücü gerektireceği için bundan da vazgeçildi. Son seçenek olarak özellikle bayanların tercih ettiği scooter üzerinde karar kılındı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber