Vekillerin istekleri: Şoför, sosyal tesis ve daha fazla danışman

Haber Giriş : 29 Haziran 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri özlük haklarının sürekli gerilediğini kaydederek, şoför ve daha fazla danışman istiyor. Vekillerin diğer bir sorununu da Meclis'e ait bir sosyal tesisin bulunmaması oluşturuyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu önceki gün milletvekillerinin dertlerini dile getirdikleri bir oturuma sahne oldu. TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan vekiller, içinde bulundukları zorluklara dikkat çektiler.

ÖZLÜK HAKLARI

Komisyon oturumuna katılan TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin'e dert yanan milletvekilleri, çalışma mekanlarının iyileştirilmesini istediler. AK Partili Ergün Dağcıoğlu, milletvekillerinin özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda milletvekillerinin aleyhine işleyen bir sürecin işlendiğini belirtti.

AK Partili Musa Uzunkaya ise milletvekillerine verilen imkanların taşrada bir şube müdürünün yetkisinden daha az olduğunu belirterek, "Ben taşra da yöneticilik yaptım. Aracım da, şoförümde vardı. Şimdi milletvekiliyim, şoförüm yok" dedi.

SOSYAL TESİS GEREKLİ

CHP'li Ali Kemal Kumkumoğlu da konuklarını götürebilecekleri bir tesisin kurulmasını istedi. CHP'li Birgen Keleş ise, milletvekillerinin danışmanlarının yetersizliğinden yakındı. Keleş "Danışmanları partililere versinler, herkes bunlardan faydalansın. Bazı danışmanların verillerin özel işlerini yapmasının da önüne geçeriz" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber