ÖSS kontenjan klavuzu okullarda satılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, bu seneden itibaren okullarda satışa sunacaklarını bildirdi.

Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kılavuzu tüm adayların adreslerine postalama uygulamasından artık vazgeçtiklerini belirtti.

Yükseköğretim programları tercihlerinin bu seneden itibaren tüm adaylardan internet üzerinden alınacağını kaydeden Yarımağan, adayların tercih formlarını ya kendileri, ya da ÖSS başvurularında olduğu gibi okullardan randevu alıp görevliler aracılığıyla internetten doldurarak, yine internet üzerinden ÖSYM'ye göndereceklerini anlattı.

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun okullarda satışa sunulacağını ifade eden Yarımağan, şunları kaydetti:

"Eski sistemde tercih formunu ve kılavuzu tüm adaylara postalıyorduk. Şimdi sistem değişti. Bazı adaylara bu kılavuzu göndermemize gerek yok. Çünkü tercih yapma hakkı bulunmayan adaylar var. Hakkı olanların da zaten önemli bir kısmı puanı düşük olduğu için tercihte bulunmuyor.

Bu yıldan itibaren getireceğimiz uygulamayla isteyen adaylar kontenjan kılavuzunu, ÖSS başvuru kılavuzunda olduğu gibi okullardan alacak, istemeyenler almayacak. Bu şekilde daha uygun olduğunu düşündük."

Yarımağan, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, yerleştirme ve hizmet ücreti olarak adaylardan geçen yıl toplam 20 YTL aldıklarını, ancak bu yıl fiyatı 15 YTL'ye düşürdüklerini bildirdi.

Söz konusu kılavuzu okullara 20 Temmuzdan itibaren göndereceklerini kaydeden Yarımağan, 25 Temmuzdan itibaren de adaylardan tercih başvurularını almayı planladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber