Danıştay'ın HSYK üyeleri belli oldu

Danıştay üyeleri, dün yaptığı seçim sonucunda Taci Bayhan 87, Şaban Işık ise 73 oy alarak yeni HSYK üyeleri oldu. Bayhan'ın sosyal demokrat kökenli, Işık'ın ise cemaate yakın olduğu belirtiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2014 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'ın HSYK üyeleri belli oldu

Danıştayda yapılan seçimde, üyeler Taci Bayhan ve Şaban Işık, HSYK asıl üyeleri oldu.

Taci Bayhan 2005 yılında Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay'a seçilmişti. Ancak Bayhan'ın Ahmet Necdet Sezer tarafından seçilmesine rağmen yargıdaki paralel örgütlenmeye karşı olarak kurulan Yargıda Birlik Platformu üyesi olduğu ve uzlaşının adayı olduğu belirtilmektedir. Şaban Işık ise 2010 referandumu sonrasında oluşan yeni HSYK tarafından Danıştay'a atanan 51 üye arasında bulunuyordu. Aşağıdaki listede yer alan diğer adaylar Hasan Turgut, Emin Sınmaz ve Mustafa Gökçek de, 2011 yılında HSYK tarafından Danıştay'a atanan 51 üye arasında bulunuyor. Yedek üye olarak seçilen Emin Yılmaz da Yargıda Birlik Platformunun desteklediği adaylar arasındaydı.

Danıştay Büyük Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine Danıştay kontenjanından 2 asıl, 2 yedek üyenin seçimini yaptı.

HSYK'nın Danıştay kontenjanından gelen 2 asıl 2 yedek üyesinin görev süresi 18 Ekim'de sona eriyor.

Danıştay Büyük Genel Kurulu, bugün toplanarak HSYK üyeleri için seçim yaptı. Seçimde, üyeler Taci Bayhan, Şaban Işık, Emin Sınmaz, Mustafa Gökçek, Gürsel Mekik ve Hasan Turgut yarıştı. Daha önce aday olan HSYK Üyesi Ziya Özcan bugün adaylıktan çekildi.

Seçim sonucunda,
13. Daire Üyesi Taci Bayhan 83,
İdari Dava Daireleri Kurulu Üyesi Şaban Işık 78 oy alarak HSYK'nın asıl,
12. Daire Üyesi Hasan Turgut 67,
6. Daire Üyesi Emin Sınmaz 65 oyla yedek üyeleri oldu.
Diğer adaylar İdari Dava Daireleri Kurulu Üyeleri Mustafa Gökçek 50 ve Gürsel Mekik 20 oyda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber