Vetolu kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin kanun aynen kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 2 maddesini bir kez daha görüşmek üzere iade ettiği Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda aynen kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, mecburi hizmet karşılığı yurtdışına gönderilenlerden; eğitimin herhangi bir aşamasında öğrencilikle ilişiği kesilenler, öğrenim sürelerinin bitiminde mecburi hizmetlerini tamamlamak üzere görevlerine başlamayanlar, görevlerine başlayıp da yükümlü bulundukları mecburi hizmetini bitirmeden görevlerinden ayrılanlar ile göreve başladıktan sonra mecburi hizmetle yükümlü bulundukları sürede kadrolarıyla ilişiği kesilenlerden, haklarında borç takibi işlemi devam edenler, faiz yükünden kurtulacak. Bu kişilere, borcunu en fazla 5 yılda taksitlendirerek ödeme imkanı tanınacak.

Borçlarını mecburi hizmetle ödemek isteyenler, düzenleme yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde Milli Eğitim Bakanlığına başvurmaları halinde, 3 ay içinde atamaları yapılacak. Bu kişilere çıkarılan borç tutarlarının takibinden vazgeçilerek tahsilat işlemine son verilecek.

Öğrenim için yurtdışına gidenlere, 18 yaşından sonra yurtdışındaki eğitimde geçirdikleri süre için bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumuna borçlanarak, 12 taksitle ödeme imkanı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber