AKP'li belediyede çete

Haber Giriş : 30 Haziran 2006 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Antalya merkeze bağlı Varsak Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Kazım Bilgili'nin özel kalem müdürünün de aralarında bulunduğu 6 belediye çalışanı, ?suç amaçlı çıkar örgütü kurmak' iddiasıyla gözaltına alındı.

Belediye çalışanları, 4 ay önce faaliyet raporuna red oyu veren AKP'li meclis üyesi ve encümen Şaban Kula'nın evinin kurşunlanmasıyla suçlanıyor.

Kurşunlanma olayından sonra Şaban Kula, İçişleri Bakanlığı'na Başkan Bilgili'nin azmettirici olduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine araştırma başlatan jandarma, Bilgili'ye yakın belediye çalışanlarının telefonlarını teknik takibe aldı. Telefonların dinlenmesinin 3 aylık yasal süresinin dolacağı son gün, sürpriz gelişme oldu.

Başkan Bilgili'nin danışmanı ve Özel Kalem Müdürü H.U., bir başka işçi ile yaptığı telefon görüşmesinde eylemde kullanılan silahları sakladıkları yeri söyleyip, kontrol etmesini istedi. Bunun üzerine hemen harekete geçen jandarma, danışman H.U. ile belediye işçileri E.S., R.S., İ.B., M.A. ve saha amiri O.T.'yi gözaltına aldı.

Yapılan aramada ruhatsız 4 av tüfeği ele geçirildi. Jandarma, av tüfeklerini balistik rapor alınması için Ankara'ya gönderdi. Sorguları devam eden belediye çalışanları adliyeye çıkartılacak.

Varsak Belediye Başkanı Kazım Bilgili, ?Mecliste her zaman tartışmalar olur, görüşmeler olur. Herkes demokratik haklarını kullanmakta özgürdür. Ancak böyle bir şeyi tasvip etmem mümkün değil. Gözaltına alınan kişiler belediyenin kadrolu personeli değil, bekçi ve sahada çalışanlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber