AA Muhabirlik alımı için süreyi uzattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Ajansı, kurumda istihdam edeceği İngilizce haber yazabilecek düzeyde dil bilgisine sahip 15 muhabir alımı için yapacağı sınavın başvuru süresini 7 Temmuz 2006 tarihine kadar uzattı.

Muhabirlik giriş sınavı ise 15 Temmuz 2006 gününe alındı. Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, daha önce bugün sona ereceği duyurulan Muhabirlik Giriş Sınavı başvurularının 7 Temmuz'a kadar uzatılmasını kararlaştırırken, 8 Temmuz'da yapılacak sınavın tarihini ise 15 Temmuz 2006 olarak belirledi. Başvuru süresi ve sınav tarihinde yapılan değişikliğe ilişkin duyuru, ajansın ''www.aa.com.tr'' adresli internet sitesinde yayımlandı.

İşe alınacak 15 muhabir, istenilen şartları taşıyan adaylar arasından giriş sınavı ile belirlenecek. Yazılı sınava, iş başvurusunda bulunanlar arasından Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) veya TOEFL, IELTS gibi uluslararası geçerliliğe sahip diğer sınavlarda en yüksek puana sahip 60 kişi davet edilecek.

Sınava katılmak isteyenler, 7 Temmuz 2006 Cuma günü saat 24.00'e kadar AA Genel Müdürlüğünün ''www.aa.com.tr'' internet sitesinde yer alan formu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Giriş sınavı, 15 Temmuz 2006 Cumartesi günü yapılacak.

-KOŞULLAR-

Sınava, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, çok iyi derecede İngilizce bilen ve bilgisini KPDS'den en az 80 veya uluslararası alanda tanınan diğer sınav sistemlerinden eş değer puan aldığını belgeleyenler katılabilecek. 2004 yılından önce alınmış belgeler, dikkate alınmayacak.

Adaylarda, ayrıca şu koşullar aranacak:

''-En az 4 yıl süre ile lisans eğitimi veren okullardan mezun olmak,

-Yabancı dil yazılı sınav tarihi itibari ile 30 (daha önce 5953 sayılı Kanun'a tabi olarak çalışmış olanlarda 35) yaşından gün almamış olmak,

-Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak,

-Sağlık durumu her türlü yolculuk ve iklim koşullarında görev yapmaya elverişli olmak,

-Kamu haklarından yoksun bulunmamak, kasıtlı olarak işlenmeyen suçlar dışında affa uğramış bile olsa hürriyeti kısıtlayıcı bir ceza ile hükümlü olmamak.''

Sınava katılmak isteyenler başvurularını sadece AA internet sitesinden yapabilecek. Yabancı dil yazılı sınav daveti ve diğer duyurular, hem internet sitesinden hem de e-posta aracılığı ile yapılacak. Sınav öncesinde gerekli belgelerin AA'ya ibrazı zorunlu olacak.

Yabancı dil yazılı sınavında başarı gösteren adaylar, yabancı dil sözlü sınavına davet edilecek. Ankara'da yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, mülakata alınacak. Sınav sonuçları, AA'nın internet sitesinde açıklanacak.

Sınavlarda başarılı olanlar, AA Genel Müdürlüğünün merkez birimlerinde ya da yurt içi veya yurt dışı bürolarında stajyer muhabir olarak işe başlayacak. 3 aylık deneme süresi sonunda başarı gösterenlerle muhabir olarak sözleşme yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber