MEB'den yurt dışına öğrenci gönderme hazırlığı

MEB, 1416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına gönderilecek öğrencilerin seçimini düzenleyen yönetmeliği değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ekim 2014 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den yurt dışına öğrenci gönderme hazırlığı

1416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına resmi burslu statüde gönderilecek öğrencilerin seçilmesini düzenleyen yönetmelik, 2 Ekim 2014 tarihi itibariyle değiştirilmiştir.

MEB, en son 2013 yılının Kasım ayında, yurt dışına gönderilecek öğrenciler için duyuruya çıkmıştı. YLSY adı altında yayımlanan kılavuzda, MEB, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su Bakanlığı, TPAO ve üniversitelerin kontenjanları yer almıştı. Tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI

MEB'in yeni yayımladığı yönetmelikte, 2013 yılı yönetmelik düzenlemesinde yer alan hususlar değiştirilmemiştir. Buna göre;

ALES veya yazılı sınav puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak yerleştirme puanı belirlenecektir. Yerleştirme puanı 70 ve üzeri olan adaylar, resmi burslu öğrenci kontenjanlarına tercihleri doğrultusunda yerleştirilecektir.

- Başvuru yapacak adaylarda; ALES veya yazılı sınav puanının en az 70, akademik genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.50, 100 üzerinden ise en az 65 olması şartı aranacak. ALES veya yazılı sınav puanına göre ilan edilen kontenjan sayısının en fazla üç katı aday sözlü sınava çağrılacaktır.

MEMURLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

YLSY kapsamında ilan edilen kontenjanlara başvuracak adaylardan memur olanlar için özel bir düzenleme yapılmamıştır. Bu nedenle kamu personeli olup da, bu kapsamda yurt dışında okuma hakkını kazananların, görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENİM SONRASINDA DÖNÜŞTE NE OLACAK?

Bu Kanun uyarınca mecburi hizmet karşılığı yurt dışına gönderilenler öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere, adlarına gönderildikleri kurumların ilgili kadrolarına atanır.

Milli Eğitim Bakanlığı adına bu Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkede doktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler Milli Eğitim Uzmanı kadrolarına atanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber