Demiryolu saldırılarına karşı 'Uydudan izleme' önlemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Demiryollarına yapılan saldırıların engellenmesi için önümüzdeki dönemde uydudan kontroller yapacağız'' dedi.

Yıldırım, Kemah ilçesinde düzenlenen ''10. Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenliği''nde yaptığı konuşmada, demiryollarına yapılan saldırıları engellemek için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Son dönemlerde terör örgütü üyelerinin özellikle demiryollarını hedef seçtiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

''Demiryollarına yapılan saldırıların engellenmesi için önümüzdeki dönemde uydudan kontroller yapacağız. Özellikle Bingöl-Genç ve Elazığ demiryolu parkuruna terör saldırısı yaşanıyor. Mayın ve uzaktan kumandalı bombalarla saldırı düzenleniyor. Meskun mahal dışındaki demiryollarımızın korunmasında ciddi sıkıntı var. Bunları gidermek için yol ekiplerinin sayısını artırmaya karar verdik. Ancak sonraki aşamada uydudan koordinatlı kontroller yapacağız.'' Bu arada, Kemah Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve 3 gün devam edecek olan şenliğin ilk gününde, bölgeye özgü tarım ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Halkoyunu gösterilerinin sunulduğu ve güreş müsabakalarının düzenlendiği şenlikte Soğuksu mesire yerinde de piknik yapıldı.

Şenlikte yarın da, yamaç paraşütü ve rafting yarışları düzenlenecek, mahalli sanatçılar konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber