Hakim ve savcılara zam komisyona geliyor

TBMM Adalet Komisyonu, hakim ve savcılara ek tazminat verilmesine ilişkin teklifi 15 Ekim'de görüşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2014 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Hakim ve savcılara zam komisyona geliyor

TBMM Adalet Komisyonu, hakim ve savcılara ek tazminat verilmesine ilişkin kanun teklifini 15 Ekim Çarşamba günü görüşecek.

Komisyon, yeni yasama yılında ilk olarak AK Parti'nin verdiği Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren teklifin görüşmelerine, çarşamba günü tamamlanmazsa önümüzdeki haftanın cuma günü ve takip eden diğer günlerde devam edilecek.

Kanun teklifi Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri, Danıştay Başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, birinci sınıf hakim ve savcılar, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar ile diğer tüm hakim ve savcılara 15.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenmesini öngörüyor.

Teklif ayrıca avukatlıktan hakim ve savcılığa geçişte 5 yıl şartının 3 yıla indirilmesi, Yargıtay tetkik hakimlerinin kurum dışında görevlendirilebilmesi ve noterlerle ilgili düzenlemeler içeriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber