Emniyet Müdürüne silahlı saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

Bingöl'de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile polis memuru Uğur Atlı yaralandı.

Haber Giriş : 09 Ekim 2014 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Müdürüne silahlı saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

DHA - BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.

Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği iş yerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şepit oldu.

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı

AA- Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilerin binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kaldıklarını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 21.15 sıralarında İl Emniyet Müdürü Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki personelle Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet asayiş yoklaması amacıyla yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kaldıkları belirtildi.

Olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker ile bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı'nın tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı."

Emniyet Müdürü'ne suikasti yapan 4 PKK'lı öldürüldü Yaralı emniyet müdürü Ankara'ya sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı

AA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'deki silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Ala ile telefonda görüştü.

İçişleri Bakanı Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bingöl'de İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilerin maruz kaldığı silahlı saldırıya ilişkin bilgi verdi.

Şehit olan komiserin 2 yaşında bir kızı vardı

İHA - Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Amasya doğumlu ve Ordu'dan evli olduğu öğrenildi. Komiser Hatipoğlu, henüz 3 yıllık evliydi ve 2 yaşında bir kızı vardı.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen iş yerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Atlı yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken 2006 yılında dönemin Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ün Özel Kalem Müdürlüğü'nü de yapan şehit Komiser Hüseyin Hatipoğlu, 3 yıl önce Ordu'dan gazeteci Sibel Hatipoğlu ile evlenmişti. 2 yaşında kız çocuğu babası olan Amasya doğumlu şehit komiser Hüseyin Hatipoğlu, uzun yıllar Ordu'da görev yapmış, başarılı çalışmalarıyla çok sayıda taltif almıştı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber