TRT Genel Müdürlüğü 'sil baştan'

Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer'in İbahim Şahin'i 2 kez veto etmesi ve diğer adayların çekilmesinin ardından, TRT için süreç baştan alınacak

TRT Genel Müdürlüğü için adaylık süreci sil baştan yeniden başlıyor. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2 kez veto edilmesinden sonra, RTÜK'ün belirlediği diğer iki aday da yarıştan çekildi.

3 YENİ İSİM BELİRLENECEK

RTÜK, Şahin'in dışında Muhsin Mete ve Kemal Madenoğlu'nun isimlerini aday olarak Başbakanlığa bildirmişti. Başbakanlık, dün itibarıyle RTÜK'e resmi müracaatta bulunarak TRT Genel Müdürlüğü için yeniden aday belirlenmesini istedi. Kanun gereği RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü adaylığı için süreci yeniden başlatacak. Resmi Gazete'de yayınlanan ilanı takiben genel müdür adaylığına başvurmak isteyenlere 15 gün süre tanınacak.

9 AYDIR ATAMA YOK

Üst Kurul, başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından üç kişiyi seçerek isimlerini Başbakanlığa bildirecek. Başbakanlık da üç adaydan birisi için atama kararnamesi hazırlayarak Sezer'e gönderecek. Genel Müdürlük koltuğu, Şenol Demiröz'ün emekliye ayrıldığı Ağustos 2005'ten bu yana boş duruyor. Genel Müdürlüğü vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney yürütüyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber