Oy pusulaları YSK tarafından tanıtıldı

HSYK üyeliği için yarışacak 61 adayın isimlerinin yer aldığı oy pusulaları YSK tarafından tanıtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2014 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oy pusulaları YSK tarafından tanıtıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için yarışacak 61 adayın isimlerinin yer aldığı oy pusulası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tanıtıldı.

HSYK'nın 10 asıl 6 yedek üyesini belirlemek üzere 12 bin 520'si adli, bin 474'ü idari yargıdan olmak üzere 13 bin 994 hakim ve savcı yarın sandık başına gidecek.

Seçimde adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye belirlenecek.

Seçimde kullanılacak oy pusulaları, 45'i adli yargı, 16'sı idari yargı olmak üzere seçimde yarışacak 61 adayın soyadı esas alınarak alfabetik sıraya göre sıralanıp liste halinde düzenlendi.

Adayların isimlerinin karşısında oy kullanma tercihini belirtecek boş kutucuk bulunan birleşik oy pusulalarının bastırıldığı kağıtların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunuyor.

Seçimde, her il bir seçim çevresi olacak. Adli ve idari yargı hakim ve savcıları, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacak. Adli yargı hakim ve savcıları adli yargı adayları için, idari yargıda görev yapan hakim ve savcılar ise idari yargı adayları için oy verecek.

Yargıtay, Danıştay, HSYK ve Adalet Bakanlığında görev yapan hakim ve savcılar ile yurt dışındaki hakim ve savcılar Ankara'da, geçici yetki ile bir başka yerde görevlendirilenler ise bulundukları yerde oylarını kullanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber