Bir ilde daha hız limitleri artırıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıl yaptığı düzenleme ile şehir içinde hız sınırının arttırılmasına olanak sağlamasının ardından Manisa'da hız limitleri değiştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ekim 2014 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir ilde daha hız limitleri artırıldı

Şehir içi hız limitleri İstanbul'da da eylül ayı içerisinde 70 km/s'den 80 km/s'ye çıkarılmıştı.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) şehir için toplum taşıma iki yeni hat eklerken, bazı cadde ve bölünmüş yollarda şehir içi hız limitini artırdı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, sehir içi hız limitlerinde trafik yönetmeliğindeki değişiklikle artış söz konusu olduğunu dile getirerek, "Mimar Sinan Bulvarı'nın Gediz Köprüsü ile yeni çevre yolu anıt kavşağı arasında bölünmüş yoldaki hız limiti daha önceki uygulamada otomobillerde 70, kamyon ve otobüslerde ise 60 kilometreydi. Biz de UKOME'de bu konuyu değerlendirdik. Hız limitlerini Mimar Sinan Bulvarı'nda otomobil ve kamyonetler için 70'ten 80'e, kamyon ve otobüsler için de 60'tan 70 kilometre hıza çıkardık. Turgutlu-Manisa bağlantı yolunda da yine aynı şekilde bir uygulama söz konusu. Manisa-Menemen il yolu bağlantılı Karaçay Köprüsü ile İngolstad Bulvarı arasındaki kavşak yolu da aynı kilometre hızına ulaştırıldı. Organize Sanayi Bölgesi ve Güzelyurt mahallelerinde de bölünmüş yollar var. Buralarda da bölünmüş yollarda hız limitleri otomobil ve kamyonetler için 50 kilometre iken 70'e, kamyon ve otobüslerde 50 kilometreden 60'a çıkarıldı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber