Taksiciler minibüsçülere kızıp bedava yolcu taşımaya başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de, yolcuları ucuza taşıdıkları gerekçesiyle kendilerini Emniyet Müdürlüğüne dilekçeyle şikayet eden minibüs şoförlerine kızan bir grup taksici, ücretsiz yolcu taşımaya başladılar.

Yeni Devlet Hastanesi taksi durağı başkanı Necdet Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl 3 ay önce hizmete açılan İslampaşa Mahallesi'ndeki Yeni Devlet Hastanesinde, 45 taksi ile vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti.

Durakları hastane binasından uzakta olduğu için bazen hastane binasına yakın bir yerde bekleme yaptıklarını, ancak trafik ekiplerinin, burada durdukları için kendilerine ''usulsüz park'' cezası kestiklerini ifade eden Semiz, ''Bugüne kadar bu nedenle 20 aracımız 15 gün süreyle trafikten men edildi ve para cezasına çarptırıldı'' dedi.

Kendilerine verilen trafik cezalarından dolayı zor durumda kaldıklarını kaydeden Semiz, şunları söyledi:

''Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de aynı hatta çalışan minibüs sürücüleri, bizi 'ucuz yolcu taşıyoruz' gerekçesiyle Rize Emniyet Müdürlüğüne dilekçeyle şikayet etti. Biz sadece vatandaşa hizmet etmeye ve evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Yapılan bu uygulamaları protesto etmek amacıyla durakta çalışan şoförler olarak aldığımız ortak kararla 7 Temmuz'a kadar yolcuları ücretsiz taşıyacağız.'' Semiz, uygulamanın kendilerini maddi olarak biraz zorlasa da yolcuların oldukça memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, yolcuları ücretsiz taşıyan taksi durağında taksilerin gün boyunca hiç boş kalmadıkları ve yolcuların taksiye binebilmek için sıraya girdikleri gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber