Erdoğan: Terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olmaz, kaybeden millet, ülke olmaz, kaybeden onlar olur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2014 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani'de (Ayn El-Arab) yaşananlar gerekçe gösterilerek başlatılan olayların amacının başka olduğunu belirterek, "Bu eylemlerin arkasında kimin olduğunu, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var, onun gölgesindeki siyasi parti var. Başka kim var? Anamuhalefet partisi var. Başka kim var? O malum medya ve o malum kalemler, uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gümüşhane'ye ahde vefasından, itimadından dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane'ye gelmeden önce Bayburt'ta toplu açılış töreninde halkla buluştuğunu anımsatan Erdoğan, orada da ifade ettiği gibi 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oyu alacağı ilk 3 ili büyük bir merakla beklediğini, en yüksek oy sıralamasında Rize'nin birinci, yüzde 80 oy oranıyla Bayburt'un ikinci ve Gümüşhane'nin de yüzde 75 oy oranıyla üçüncü il olduğunu anlattı. Bütün Gümüşhanelilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinin Gümüşgöze beldesinin de beldeler arasında yüzde 97 oy oranıyla kendisine en yüksek oyu veren belde olduğunu ifade ederek, Gümüşgözelilere ayrıca teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl boyunca başbakanlığı görevinde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı görevinde de kendisine güvenenleri mahçup etmeden, milleti çin terleyeceğini, gece gündüz koşturan bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Gümüşhane'ye sadece teşekkür ziyaretinde bulunmadığını, kentte yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların açılışını da gerçekleştireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de yaklaşık 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eser, hizmet ve yatırımın bugün resmi olarak hizmete alındığını kaydetti. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hizmete giren eser ve yatırımlarını sayarak, Gümüşhane'de ulaşım alanında yapılan hizmetleri ayrıca anlattı. Gümüşhane sınırlarındaki 24 tünelden 14'ünün hizmete girdiğini, şehir sınırları içindeki bölünmüş yol çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Artık modern dünyanın modern şehircilik anlayışı neyse Gümüşhane de bunu yaşıyor hale geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Üniversitesinin 10 ayrı yatırımının da resmi olarak açıldığını belirterek, bütün bu eser, yatırım ve hizmetlerin Gümüşhane'ye hayırlı olmasını dileyerek, yapımlarında emeği geçen başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ile tüm kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür etti.

Türkiye'de son 12 yıllık dönemde büyüme, kalkınma ve demokratikleşme yolunda gerçekten çok önemli bir mesafe katedildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye her alanda çok hızlı ve çok sağlıklı büyüme kaydetti. Ekonomi 12 yılda yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüme kaydetti. Demokrasimizin standartları çok güçlendi. Siyasetin üzerinde vesayetler kalktı, milli irade yani sizin iradeniz güç kazandı. Dış politikada Türkiye, aktif, iddia sahibi, güç ve kararlılık sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine, hamle yapmasına engel olan, Türkiye'yi yavaşlatan her ne varsa elbirliğiyle onları devre dışı, saf dışı bıraktık. Çok sayıda reform yaptık, cesur adımlar attık, yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluğa son verdik, husumetleri ortadan kaldırdık. Gereksiz tartışmalara, gerilimlere son verdik. Bu sayede Türkiye'yi ekonomik, siyasi, demokratik olarak bölgemizin örnek ülkesi, parlayan yıldızı haline getirdik.

Bu 12 yıllık sürecin bir kazananları var bir de kaybedenleri var. Kazananlar kimler? Millet kazandı, millet. Ülke kazandı, ülke. Devletimiz ve milletimiz güç kazandı. Bayrağımız, paramız, pasaportumuz daha fazla itibar kazandı. İşçimiz, memurumuz, çiftçimiz, esnafımız, sanayimiz kazandı. Huzur, kardeşlik kazandı. Peki kim kaybetti? Yüksek faizden rant sağlayan mutlu bir azınlık kazandığından kaybetti. Terör ve kandan rant devşirmeye çalışan lobiler kaybetti. Türkiye'yi karanlığa mahkum etmek, içine kapatmak isteyen çevreler kaybetti. İşte şu anda bu kaybedenler kaybettiklerini yeniden kazanmak için sinsice, alçakça, haince saldırılar yapıyorlar. Önce Gezi olayları diyerek, Mısır ve Ukrayna gibi Türkiye'yi zayıflatmak istediler, bunu başaramadılar. Ardından 17 - 25 Aralık darbe girişimini tertip ettiler. Pensilvanya ihanet çetesini kullanarak kaybettiklerini kazanmak istediler, ama başaramadılar. 30 Mart'ta sizler milli iradeye sahip çıktınız, 10 Ağustos'ta sizler demokrasiye sahip çıktınız. Millet kazandı, bunlar kaybetti. Ülke kazandı bu çıkar çevreleri, hainler kaybetti. Şu anda bu kaybedenler hepsi bir araya geldi yeni bir operasyon, ameliyat yapmaya çalışıyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son sokak olaylarının Suriye'deki Ayn El Arab yani Kobani ile ilgili olduğunun iddia edildiğine, ama bunun gerçeği yansıtmadığına dikkati çekerek, "Böyle bir şey yok. Kobani sadece bahane, asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğunu, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var, onun gölgesindeki siyasi parti var. Başka kim var? Anamuhalefet partisi var. Başka kim var? O malum medya ve o malum kalemler, uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani değil, ama Türkiye'de, şurada görünen birliği bozmak, ama bizim bu birliğimiz bozamayacaklar. Gümüşhane'den sesleniyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diye konuştu.

"Terör örgütünden talimat alanlarla işimiz olamaz"

"Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uğurlar olsun deriz" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber