Dört eski bakan için alt komisyon kurulacak

Dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu'nda, İstanbul'daki dosyayı incelemek üzere 3 kişilik alt komisyon kurulmasına ve komisyonun çalışmaları için 2 aylık ek süre istenmesine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2014 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Dört eski bakan için alt komisyon kurulacak

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu, çalışmalarını sürdürmek üzere iki aylık ek süre istedi.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık iki saat sürdü.

Basın mensuplarının, toplantı salonunun bulunduğu koridora girişi yasaklandı. Komisyon'un CHP'li üyeleri, toplantı başladıktan 1,5 saat sonra çıkarak CHP Grubu'na geçti. Üyeler, "Kriz yok. Kimleri dinleyeceğimiz konusunda kendi aramızda bir değerlendirme yapma gereği duyduk" dedi. CHP'li üyeler, daha sonra toplantıya geri döndü.

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, toplantı sonrasında gazetecilerin soruları üzerine, Meclis Başkanlığı'ndan, 26 Ekim'den itibaren iki aylık ek süre talebinde bulunulmasına karar verdiklerini söyledi. Kendisi, CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'den oluşan bir alt komisyon kurulduğunu anlatan Köylü, İstanbul adliyesindeki dosyayı inceleyeceklerini söyledi. Köylü, "Dinlenilmesini istediğimiz kişileri sonra belirleyeceğiz. Bazılarını İstanbul'da, bazılarını Ankara'da dinleyeceğiz" dedi.

Toplantıda, muhalefetin Komisyon'da bilgisine başvurulmasını istediği kişilerle ilgili listesini yarın Komisyon'a vermesi kararlaştırıldı.

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, "Rıza Sarraf ve Süleyman Arslan'ı Ankara'da, Komisyon'da dinlemek istediğimizi belirttik" dedi.

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, dört eski bakanın TBMM Başkanlığı'na verdiği mal beyanlarının Komisyon'a geldiğini, ancak Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi'nin mal varlıklarındaki hareketlerle ilgili tespitinin komisyona gelmediğini belirterek, "Bakanların mal beyanları yeterli görmüyoruz. Konu çocuklarıyla ilgili. Bulundukları makam ve mevkiyi kullanarak zenginleşme söz konusudur. Bu menfaati sağlayan çocukları ve onlarla birlikte ahalisidir. Aslında çocuklarının ve yakınlarının mal hareketleri incelendiğinde bir şeyler ortaya çıkacak. Şüpheli sanıkların hiçbiri, kendi üzerinden bu işi döndürmez. Bu nedenle ikinci dereceye kadar olan yakınlarının mal hareketlerinin de tespit edilmesi gerekir" diye konuştu.

Komisyon üyesi CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, toplantı sonrasında gazetecilere, "Egemen Bağış ile Muammer Güler'in avukatları dosyadan örnek almış ama biz milletvekili olarak alamıyoruz. Bunu yazışmalardan anladık. Bu konuda tepkimizi dile getirdik. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber