Kaliteli polis 'bey amca' demez

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, yayınladığı ilk genelgede Antalya polisinin uyması gereken kuralları sıralarken, en kısa sürede ISO 9000 Kalite Güvence Belgesi almanın öncelikli hedef olduğunu bildirdi.

Feyzullah Arslan, kişinin ve kitlenin polise yaklaşmasını sağlamak için göz önüne alınması gereken maddeler arasında medeni ve ciddi bir tavır takınmanın da önemine değindi. Kıyafetten konuşmaya, hareketlerden çevrenin düzenine kadar örnek davranışlar sergilenmesini isteyen Arslan, genelgesinde şu ifadelere yer verdi: "Zira hiç kimse baştan atılır şekilde karşılık görmekten, tanımadığı biri tarafından laubali bir tarzda, akrabalık belirtir şekilde davranılmasından hoşlanmaz. Bu nedenle vatandaşlara karşı, 'bayım, bayan, beyamca, hanım teyze, hanımanne, peki kardeşim, hayır canım, peki canım, peki, olur, peki abi, olur abi' gibi hitaplardan kaçınılacaktır. Davranışlarda herkese ciddi, güvenilir ve saygın bir kurum olunduğu gösterilecektir." Arslan, müracaatta bulunan kişilerle görüşme sırasında da ağızda sigara veya sakız bulunmasından, el pantolon cebinde, ceket veya montun düğmeleri açık, masaya yaslanarak konuşmaktan kaçınılmasını istedi.

BORÇLANMAK DA YASAK

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, polisin uyması gereken kuralları genelgeyle sıraladı: "İş sahiplerinin ya da polisle ilişkisi bulunabilecek kişilerin yemek veya eğlence çağrılarına gidilmeyecek; Aracı eliyle de olsa hediye kabul edilmecek, borç para alınmayacak; Ödeme gücünün üstünde borçlanılmayacak; Halka güler yüzle hizmet edilecek; Ciddiyet içinde hafif gülümsemeyle selamlaşılacak; Nezarethaneler makam odası gibi temiz ve tertipli olacak."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber