Suç mağduru için özel fon

Adalet Bakanlığı'ndan suç mağduru için özel fon. Suçtan kaynaklanan maddi ve manevi zararlar yargı sürecinde karşılanacak. Suçla oluşan iş gücü kaybı, bu fondan ödenecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ekim 2014 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suç mağduru için özel fon

Yelda GÖKDAĞ

Adalet Bakanlığı'ndan, "mağdur hakları" için sürpriz düzenleme. Bakanlık, vatandaşın suçtan doğan zararlarını karşılamak için düğmeye bastı. Bundan sonra suçlu yargıdan kaçamayacak, mağdur ise yargı sürecinin bitmesi beklenmeden yeni oluşturulacak 'Mağdur Hakları Fonu'ndan yararlanacak. Bakanlık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun da desteğiyle yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Tamamlanma aşamasına geldiği belirtilen yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek. Düzenleme, trafik kazası gibi taksirli suçlarda mağdurun suçtan kaynaklanan zararlarının fon tarafından karşılanmasını öngörüyor.

TBMM'YE SEVK EDİLECEK

Tamamlanma aşamasında olan tasarıya ilişkin AKŞAM'a bilgi veren Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız düzenleme, hukuk devleti ve sosyal devlet olmanın da bir gereği. Böylece, suç mağdurunun zararlarının gecikmeden Mağdur Hakları Fonu'ndan karşılanması sağlanacak. Suçlunun sebep olduğu zararın tahsilatı kamu alacağı kapsamında devlet tarafından yapılacak. Tasarı yılbaşından önce TBMM'ye sevk edilmiş olur"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber