Atlama kulelerinin kışa yetiştirilmesi planlanıyor

Erzurum Valisi Altıparmak: "Kulelerin ihalesi yapıldı ama birinci ihale sonuca erdirilemedi. Şimdi ikinci ihalesi yapılacak. Bunların ihaleleri Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. İhalede öncelikle fore kazıklarla başlanacak. İhale 30 milyon lira civarında"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atlama kulelerinin kışa yetiştirilmesi planlanıyor

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Kulelerin ihalesi yapıldı ama birinci ihale sonucu erdirilemedi. Şimdi ikinci ihalesi yapılacak. Bunların ihaleleri Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. İhalede öncelikle fore kazıklarla başlanacak. İhale 30 milyon lira civarında" dedi.

Altıparmak, Palandöken Dağı'nda bir otelde düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman basınla istişare toplantısı yapmanın şehir adına faydalı olduğunu belirtti.

Vali Altıparmak, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan Türkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerinde 15 Temmuz'da çökme meydana geldiğini hatırlatarak, "Kulelerin ihalesi yapıldı ama birinci ihale sonuca erdirilemedi. Şimdi ikinci ihalesi yapılacak. Bunların ihaleleri Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. İhalede öncelikle fore kazıklarla başlanacak. Biz elimizden geldiğince müteahhidi zorlayacağız. İhale 30 milyon lira civarında" şeklinde konuştu.

Atlama kulelerinin özelleştirilmesi ile ilgili soruya Altıparmak, şöyle cevap verdi:

"Atlama kulesi niye özelleştirilsin? Kim alır ki? Atlama kulesinin Erzurum için bir simge anlamı vardı. Yoksa Erzurum turizmine, Erzurum kayağına çok fazla zararı olacak bir şey değil ama simgesel anlamı var. Havaalanında iniyorsunuz gece ise ışıklandırılmış, gündüz ise karşıdan görüyorsunuz. Geçen sene ve bu sene milli takımın dışında çalışan olmadı. İlk kez bu sene Finlandiya'nın milli takımıyla anlaşma yapılmıştı. Ağustosta geleceklerdi ona engel oldu ama hiç atlamanın olmadığı kışları siz de gördünüz. 'Önemlidir' diyoruz çünkü bir an önce yapılsın istiyoruz. İnşallah bu kışa yetişir. Güçlendirmesi en fazla zaman alacak. Pahalı olan da fore kazık sistemi, zaten onun dışında pistin yapılmasının zorluğu yok. Kuleler sağlam."

Bir gazetecinin "Bu yıl Palandöken Dağı'nda gondolun çalışmayacağı söyleniyor, bununla ilgili bilgi verir misiniz" sorusuna Altıparmak, "Bunu yakinen takip ediyorum. Akşam ilgili genel müdürle görüştüm. Erzurumlunun birinci önceliği gondolun devreye girmesidir. Ekim-kasım ayında bunun devreye girmesini istedim. Onlar da gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti" şeklinde cevapladı.

- IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Altıparmak, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Erzurum'un da zarar gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Güney ilçelerinde yaşayan insanlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanımız bu işi karıştırmaya çalışan, bizim kardeşliğimize zarar verecek art niyetli çalışmalara, provokasyonlara zarar vermedi. 30-40 bin nüfuslu ilçelerimizde basın toplantısında ortaya çıkan 300-350 kişiydi. Bu insanlar basın toplantısından sonra sağa sola saldıracakları sırada onlar da gitti 30-40 kişi ortada kaldı. Herkesi suçlamak, bütün bir Kürt toplumunu suçlamak çok doğru değil. Onlar bu işe destek vermedikleri gibi bu işten de çok çok rahatsızlar. Bunun da bu süreçle birlikte halkı galeyana getirecek provokasyonların da tedbiri alınacak. Bölgede hasar tespit çalışması da yapıldı. Cam kırığı çok az. 200-250 bin lira civarında bir masraf var. Onu da zaten biz karşıladık. Yaklaşık olarak 2,5 milyon liralık da kamu kurumlarının zararı var. Gözaltılarımız da var. Bu sabah yine operasyon yaptık. Sık sık alıyoruz ama almamız yetmiyor. Yargı organlarımızın da bizim aldığımızı 'elinde bunun molotofkokteyli var' diye tutuklamamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber