Davutoğlu'ndan Diyanet'e talimat

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2014 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'ndan Diyanet'e talimat

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Davutoğlu, Başkan Mehmet Görmez ve başkanlık bürokratlarından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Diyanet İşleri Başkanlığımızın hem kamu görevi vardır, hem dini bilginin yaygınlaşması görevi vardır. İslam'ın barış dini olduğu gerçeğinden hareketle din görevlilerimiz herkesi kapsayacak şekilde görevlerini ifa etmelidir. İslam selam verme anından itibaren herkese ben senden eminim sende benden emin ol mesajı veren barış dinidir. Cami mimarilerine estetik kazandıracak bir denetim mekanizması kuracağız. Camiler toplumun her kesimine hitap edecek ve sosyalleşmeyi içinde barındıracak mekanlar olacak. Herkesin özgürce dini anlayışını yaşaması hakkıdır. İslam'ı bir barış dini olarak korumak ve yaymak hepimizin görevi. Bu çerçevede uluslararası riskler konusuna da geldik. Balkan İslam şurası var ve 6 ayda bir toplanıyor. Sosyal kültürel dokuyu muhafaza etmek için varlar.

"TALİMAT VERDİM"

Hangi inanca mensup olursa olsun ancak dünyanın her yerinde dini otoriteler bir protokole uygun olmuştur. Her dini kuruma saygı göstermek toplumsal bir görevdir. Tehdit olarak görmekten çıkarılması lazım. Eskiden gayrimüslim bir görevlinin ziyareti yadırganıyordu. Diyanet İşleri Başkanımıza verdiğim talimatı yine söylüyorum. Gösterilen protokol en üst seviyede olması lazım. Ulvi görev yürüten dini makamlara siyasi olarak da saygı gösterilmesi gerekir.

Akil insanlarla bir araya gelememiştik, bu pazar görüşeceğiz. Onları dinleyeceğim, bizim perspektifimizi anlatacağım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber