Avukatlar Derneği, St Clements Üniversitesi öğrencilerini tanıdı

Uluslararası Adalet ve Avukatlar Derneği St Clements Üniversitesi Öğrencilerini Tanıdığını ve Akredite Ettiğini Beyan Etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2014 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatlar Derneği, St Clements Üniversitesi öğrencilerini tanıdı

Başkan Yardımcısı Av.FAİK ÖNER, "Başlarda sadece uluslararası anlamda çalışmayı hedefledik ancak zaman içerisinde gerek derneğimize başvuru yoluyla, gerekse doğrudan tarafımıza ulaşan vatandaş taleplerine de, her duyarlı hukukçunun olduğu gibi, bizde duyarsız kalamadık.Toplum halinde birlikte yaşamanın en vazgeçilmez unsuru olan hukukun, insanların kaybettiklerini düşündükleri haklarının iadesi yada özgürlük mücadelesi sırasında, eksiksiz olarak uygulanması için en yakın takipçisi olduk. Bu takip kimi zaman ulusal duruşmalarda gözlemci sıfatıyla kimi zamansa doğrudan avukatlık mesleğinin icrası şekliyle devam etti ediyor. Uluslararası adalet ve avukatlar derneği insan hakları hukuku, kamu hukuku, aile hukuku,şirketler hukuku, özel hukuk, güncel hukuk problemleri hakkında alanlarında uzman avukatları ile çalışma yapmakta ve görüşlerini yasa yapma kabiliyetine sahip komisyonlarına iletmektedir." şeklinde konuştu.
Kurumunuzun faaliyetlerini kısaca özetler misiniz?
2013 yılında Türkiye'nin ileri gelen avukat ve akademisyenleriyle, mesleki dayanışmayı artırma, evrensel insan haklarını temel alan hukukun çoğulcu ,özgürlüklerin üzerini örtmeyen ve demokratik düzeninin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda mücadelesini vermek amacıyla kurulan Uluslararası Adalet ve Avukatlar Derneği, yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve hukuku tam anlamıyla içine sindirmiş amatör bir ruhla profesyonelce hareket eden avukat meslektaşlardan oluşmaktadır.

St Clements Üniversitesi'ni akredite ettiğinizi ve tanıdığınızı söylemektesiniz, kısaca açıklar mısınız?
Evet, Sayın Dekan Yrd. Doç. Dr. Bilal Semih Bozdemir'in camiamız ve avukatlarımız içinde gerek kurumumuza verdiği destek, gerekse Üniversite ve akademik yayınlarla bizim yanımızda olması, böylesine uluslararası başarılı, işsiz mezunu olmayan sıfatına layık ve sürekli dünya standartlarlarındaki bir üniversiteyi yanımıza almayı gerektirmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber