Dicle: Paralel yapı bir taşla üç kuş peşindeydi

Kobani olaylarının arkasında "paralel yapı"nın bulunduğunu iddia eden Dicle, "PKK-Hizbullah çatışması çıkaracaklardı" dedi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Ekim 2014 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dicle: Paralel yapı bir taşla üç kuş peşindeydi

Sağduyunun adresi yok... işte 2 cesur ses İngiliz Yahudi milletvekili Sir Gerald Kaufman ve Hatip Dicle...DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Fethulah Gülen'in çözüm sürecini baltalamak için "Kürtleri itibarsızlaştırın" talimatı verdiği yönündeki sözleriyle dikkatleri üzerine çeken DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, bu sefer de 34 kişinin hayatına mal olan Kobani olaylarının arkasında paralel yapının bulunduğunu iddia etti. CNN Türk'e konuşan Dicle şunları söyledi: "KCK operasyonlarını yapan paralel devlettir. Devlet içinde devlet olmaz. Onun için devlet tabi ki kendini temizleyecek. KCK operasyonları sırasında 8 bin kişi tutuklandı, göz altına alındı. Biz il ve ilçelerde görevlendirecek kimse bulamaz hale geldik. 4.5 yıl beni hapis yatıranlar da onlar. Benim dosyamı adımı kapatarak 10 avukatın önüne koyun. Bir tek suç unsuru bulamazlar. Dosyada olan orada burada konuşma yapmış, şurada şunu bunu yapmış vs. Ama ortada suç yok. Siyaseten hapis yatırdılar, rehineydik! Toplumsal infial oluşturarak bir taşla üç kuş vurmayı hedeflediler. Hem PKK-Hizbullah çatışması çıkacak hem çözüm süreci çökertilecek ve hükümet yeni sert yasalar çıkartacak sonunda yeniden kargaşa ortamı baş gösterecekti. Tabi bu tablo hükümeti de çökertir."

TARİHİN EN KÖTÜ İSRAİL HÜKÜMETİ

İngiliz Yahudi milletvekili Sir Gerald Kaufman, Filistin'i tanımayan hükümetini sert sözlerle eleştirdi

İngiliz Yahudi milletvekili Sir Gerald Kaufman, hükümetin Filistin'i devlet olarak tanımamış olmasına tepki gösterdi. "İngiliz hükümeti, Filistin'i tanımaktan korkakça kaçmıştır" diyen Kaufman, Filistin devletinin tanınmasına ilişkin önergenin parlamentoda kabul edilmesinin ise İngiliz kamuoyunda Filistin'e yönelik artan desteğin göstergesi olduğunu belirtti. 1970 yılından bu yana milletvekili olan İşçi Partili Kaufman, İsrail'de de "66 yıllık tarih boyunca en kötü hükümetin" yönetimde olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber