Yurt ve kredi başvuruları yarın başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrenciler yurt, burs ve kredi için yarından itibaren 6 Ağustos'a kadar başvurabilecekler.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) bağlı yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisinden yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru takvimi, üniversiteye yeni yerleşecekler ve halen bir üniversitede okuyanlara göre farklı işleyecek. Halen bir üniversitenin ara sınıfında okuyan önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, 3 Temmuz-6 Ağustos 2006 tarihleri arasında YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresli internet sitesinden başvurabilecekler. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler de 25 Eylül-4 Ekim 2006 tarihleri arasında, yine aynı siteden başvuru yapabilecekler.

2006-ÖSS'ye girerek bir yükseköğrenim programına yerleşmeye hak kazanacak öğrenciler de yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisini başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinden, ÖSS kontenjan kılavuzunda yer alan açıklamalara göre yapacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber